Evinizde misafirlerinizi mest edecek bir tatlı yapmaya ne dersiniz? Gelin Tatlısı, hem lezzeti hem de pratik yapımıyla gönülleri fethediyor. Bu tarif ile evinizde pastane kalitesinde bir tatlı hazırlayabilir ve sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. İşte kolay ve nefis Gelin Tatlısı tarifi!

Tatlı krizlerinizi dindirecek, lezzetiyle büyüleyen bir tarif arıyorsanız, Gelin Tatlısı tam size göre! Mutfakta geçireceğiniz keyifli anlarla bu enfes tatlıyı hazırlayın ve ailenize, misafirlerinize unutulmaz bir lezzet sunun. Adım adım anlatımıyla işte Gelin Tatlısı tarifi!

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

Tatlı sofralarınıza şıklık katacak, lezzetiyle büyüleyecek bir tarifle karşınızdayız: Gelin Tatlısı! Bu tarif ile hem kolayca hazırlayabileceğiniz hem de misafirlerinizin beğenisini kazanacak bir tatlı yapabilirsiniz. İşte adım adım anlatımıyla Gelin Tatlısı tarifi...

Malzemeler

Keki İçin:

4 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Muhallebisi İçin:

1 litre süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Keki Islatmak İçin:
2,5 su bardağı süt

Üzeri İçin:

Hindistan cevizi

Yapılışı

Kekin Hazırlığı:

Yumurta ve şekeri derin bir kapta çırpın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip tüm malzemeleri çırpmaya devam edin.
Kek karışımını fırın tepsisine alın ve önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Kek piştikten sonra fırından çıkarıp soğuması için kenara alın.

Muhallebinin Hazırlığı:

Bir tencerede süt, şeker, un ve nişastayı karıştırın.
Karışımı ocağa alarak kaynayıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
Muhallebi hazır olunca ocaktan alın ve ılıması için bekleyin.
Muhallebi ılıyınca üzerine toz krem şantiyi ekleyip mikser ile çırpın.

Kekin Islatılması ve Muhallebinin Eklenmesi:

Soğuyan kekinizi 2,5 su bardağı soğuk süt ile ıslatın.
Üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün ve düzgün bir şekilde yayın.

Son Dokunuş ve Dinlendirme:

Tatlınızın üzerini Hindistan cevizi ile kaplayın.
Tatlıyı buzdolabında dinlendirin. Daha lezzetli bir tat için bir gece bekletin.

Püf Noktası

Gelin Tatlısı yapmanın püf noktası tam ölçülü keki ve kremasında saklıdır.
Tatlınızı bir gece bekletirseniz daha lezzetli olacaktır.

Bu nefis Gelin Tatlısı tarifi ile tatlı keyfinizi taçlandırın! Hem kolay hem de lezzetli bu tarifle, misafirlerinizi ve ailenizi mest edeceksiniz. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun. Unutmayın, tatlı yapmanın sırrı, içindeki sevgide ve doğru tarifte gizlidir!