Kolay ve lezzetli bir kurabiye tarifi arayanlara: Atom kurabiye. Bu tarif hem kolay hem de çok lezzetli. Hemen deneyin ve farkı görün!

Kayınvalidenizden tam not alacağınız atom kurabiye tarifi! Anadolu’ya özgü kuruyemişler ve çikolata karışımıyla lezzeti artırılan bu tarif, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Nefis atom kurabiye nasıl yapılır, hangi malzemelerle hazırlanır? İşte adım adım atom kurabiye tarifi… Bu tarifle çay saatlerinizin yıldızı olacaksınız!

Anadolu’nun geleneksel lezzetleriyle harmanlanan atom kurabiye tarifine bayılacaksınız! Bu tarif hem kolay hem de çok lezzetli. Hemen deneyin.

Anadolu'ya özgü kuruyemişler ve çikolata karışımıyla lezzeti artırılan atom kurabiye tarifi burada! Kayınvalidenizden tam not alacağınız bu tarif, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Atom kurabiye nasıl yapılır, hangi malzemelerle hazırlanır? İşte adım adım atom kurabiye tarifi...

Atom kurabiye iç malzemesinde kullanılan Anadolu’ya has kuruyemişler ve çikolata karışımıyla diğer kurabiyelerden lezzet bakımından rahatlıkla ayırt edilir. Lezzeti ve bize uygun damak tadıyla yiyenin asla vaz geçemeyeceği kurabiye ile kayınvalidenizden tam not alacaksınız. Atom kurabiye tarifi tam size göre bir tarif deneyin yiyen ustalığınızı görsün. Atom kurabiye nasıl yapılır? Hangi malzemeler ile nefis atom kurabiye yapılır?  

Atom Kurabiye İçin Malzemeler

Hamuru için:

150 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 adet yumurta
150 gr pudra şekeri
1 paket vanilya
Kabartma tozu
500 gr un

İç malzemesi için:

7 adet kuru incir
8 adet kuru kayısı
60 gr kuru üzüm
60 gr ceviz içi
50 gr damla çikolata

Atom Kurabiye Tarifi

Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

Kayısı ve incirleri ufak doğrayıp diğer iç malzemelerle (ceviz, kuru üzüm, çikolata) birlikte güzelce karıştırın.
Karıştırma kabına tereyağı, yumurta, pudra şekeri ve vanilyayı alın ve hepsini karıştırın.
Üzerine kabartma tozu, unu, tereyağı, şeker, yumurta ekleyerek kulak memesi kıvamlında bir hamur elde edin. Hamurunuzu 15-20 dakika kadar dinlendirin.
Limon sıkacağını ters çevirin iç kısmını yağlayın ve streç filmle kaplayın.
Hamurdan parçalar alın streç filmle kapladığınız limon sıkacağının içine yerleştirin işaret parmağınızla hamurun içini açın.
İçini açtığınız hamurun içine hazırladığınız iç malzemesinden bir miktar koyun. Kenarlarında kalan hamurla üzerini kapatın.
Hazırladığınız kurabiyeleri pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye düz kısımları alta gelecek ve birbirlerine yapışmayacak şekilde dizin.
Daha önce 180 derecede ısıttığımız fırında 15 dakika kadar pişirin. Pişen kurabiyenizi soğumaya bırakın  ve son olarak üzerlerine pudra şekeri serpin ve servis edin. Afiyet olsun…