Antakya’nın geleneksel kurabiyesi olan kömbeyi evde yapmak çok kolay. Sadece birkaç malzemeyle hazırlayabileceğiniz bu kıyır kıyır lezzeti denemeye değer. Kömbenin püf noktalarını öğrenmek ve pratik tarifi haberimizde.

Antakya'nın vazgeçilmez kurabiye tarifleri arasında yer alan kömbe ile mutfakta fark yaratın! Susamlı ve kıyır kıyır bu kurabiyeye herkes bayılacak.

Kömbe, Antakya'nın eşsiz lezzetleri arasında yer alıyor. Hızlı bir şekilde hazırlanan bu kurabiyenin kıvamı diğer kurabiyelere göre çok daha kıyır kıyır oluyor. Farklı kurabiye tarifleri denemek istiyor ve kömbe nasıl yapılır merak ediyorsanız bu enfes kömbe tarifini denemeniz gerekiyor.

Kömbe hem görünümü hem de lezzetiyle gönüllere taht kuran yiyecekler arasında yer alıyor. Üzeri susamla kaplanan nefis kömbe çay saatlerinin vazgeçilmezi olarak görülüyor. Kömbe favori lezzetleriniz arasında yer alacak.

MALZEMELER

Hamuru İçin:

Pastanede bile böylesi yok: Lezzetiyle büyüleyen Ekler tarifi Pastanede bile böylesi yok: Lezzetiyle büyüleyen Ekler tarifi

125 gram eritilmiş tereyağı
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı kömbe baharatı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
3-4 su bardağı un
Üzeri için:
1çay bardağı susam

TARİF

Eritilmiş tereyağı üzerine diğer malzemeleri ekleyip yoğurun.
Unu kontrollü ekleyin, ele yapışmayan hafif sert bir hamur elde edin.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Üzerini susama batırıp kömbe kalıbına bastırın. Hafifçe tezgaha vurup kalıptan çıkarın.
Tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt üst ayarda, hafif pembeleşinceye kadar fırınlayın.
Piştikten sonra tepside soğumaya bırakın. Servis tabağına alın.
AFİYET OLSUN!

Editör: Haber Merkezi