Evet yanlış duymadınız, bu nefis lezzet kavanozda pişiyor, hem de kendi kendine! Siz neredeyse hiçbir şey yapmıyorsunuz ve sonunda bu harika yemeği tabağınızda buluyorsunuz.

Gerekli olan tüm malzemeleri ayarlayıp, kavanoza sıkı sıkı yerleştiriyorsunuz, üstüne de sosunu gezdirip ağzını sıkıca kapatıyorsunuz. Sonra hooop fırına...

Şimdi kafanızda pek çok soru işareti oluşmuş olabilir. ''Kavanoz patlamıyor mu, çatlamıyor mu, etler pişiyor mu, yumuşacık oluyor mu?'' diye. Kavanoz patlamıyor, çatlamıyor ve kebabınız yumuşacık lokum gibi oluyor, içindeki tüm sebzelerin suyuyla piştiği için de tadına doyum olmuyor.

Süt yerine bu malzemeyi koyduğunuzda poğaçalar kabarmaya doymuyor! Bayatlamayan poğaça tarifi Süt yerine bu malzemeyi koyduğunuzda poğaçalar kabarmaya doymuyor! Bayatlamayan poğaça tarifi

Malzemeleri kavanoza koyup, fırına koyma işlemini bir nevi konserve yapmak gibi düşünebilirsiniz. Eğer kavanozunuz ve malzemeleriniz hazırsa sizi tarifimize alalım. Şimdiden afiyetler olsun.

Kavanoz Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

2 adet konserve cam kavanoz
1 adet patlıcan
1 adet patates
1 adet kabak
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber
2 diş sarımsak
3 adet sivri biber
2 adet çeri domates
300 gr dana kuşbaşı
Yarım çay bardağı zeytinyağı

Baharatları olarak;

Tuz
Pul biber
Toz biber
Kekik
Karabiber

Sosu için:

1 yemek kaşığı salça
Yarım su bardağı su

Kavanoz Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle domates hariç sebzelerimizin hepsini küp şeklinden daha biraz iri doğranır tabağa alınır, etler ilave edilir.
Baharatlar zeytinyağı eklenir sarımsaklar tam olarak eklenir iyice harmanlanır.
Daha sonra kavanozlara doldurulur üzerine dilimlenmiş domatesler konulur.
Ayrı bir tabakta sosu hazırlanır kavanozlara bölüştürülür.
Kavanozun kapağı sıkıca kapatılır. Önceden ısıtılmış 180°fırında 1 saat pişirilir.
Piştikten sonra kavanozlar dikkatli bir şekilde fırından alınır.
Biraz soğuduktan sonra kapağı yavaşça açılır.
Servis tabağına boşaltılır. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun