Karnabahar sevmeyenlerin bile bayılacağı bir tarif arıyorsanız, karnabahar graten sizin için mükemmel bir seçenek. Hem sağlıklı hem de lezzetli bu tarif, herkesin favorisi olacak.

MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

Sağlık ve lezzeti bir arada sunan karnabahar graten, kış aylarının vazgeçilmezi olmaya aday. Bu kolay ve lezzetli tarifle karnabaharı sevmeyenlere bile sevdirebilirsiniz.

Karnabaharın lezzetli bir yemek haline dönüşümünü izlemeye hazır olun. Karnabahar graten, lezzetli sosu ve kaşar peyniri ile karnabaharı sevdirmeyi başarıyor.

MALZEMELER

1 adet küçük boy karnabahar
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı sıvıyağ
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
Karabiber
Tuz

TARİF

Karnabaharı çiçeklerine ayırın bir tencereye yerleştirin.
Karnabaharın üzerine su ekleyerek diri kalacak şekilde haşlayın.
Haşlama işleminden sonra karnabaharın suyunu süzün ve fırın tepsisine dizin.
Bir kabın içerisine yumurta, un, süt sıvıyağ, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın.
Hazırladığınız karışımı karnabaharların üzerinde gezdirin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında karnabaharları yaklaşık 30 dakika pişirin.
30 dakika sonunda karnabaharları çıkartın ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
Tekrar fırına atın ve kaşar peyniri eriyip kızarana kadar pişirin.

Sağlıklı ve lezzetli bir yemek arayışında olanlar için karnabahar graten, kusursuz bir seçenek sunuyor. Bu tarif sayesinde karnabaharın tadını maksimum düzeyde çıkarabilir, sevdiklerinize de farklı ve lezzetli bir yemek sunabilirsiniz. Karnabahar graten, hem sağlık dolu hem de ağız sulandıran bir lezzet vaat ediyor!