Kahvaltı sofralarınızda farklı bir lezzet arıyorsanız, kaygana tarifi tam size göre! Karadeniz’in sevilen kahvaltı lezzeti kaygana, krep ve omletin mükemmel birleşimi ile hem pratik hem de çok lezzetli. Bu tarifle kahvaltılarınıza yeni bir tat katabilirsiniz.

Karadeniz’in meşhur lezzeti kaygana, kahvaltılarınızın yıldızı olmaya aday. Çıtır çıtır yapısı ve kolay yapımı ile kaygana, özellikle yoğun sabahlarda pratik bir seçenek. Krep ve omlet lezzetlerinin birleşimi olan kayganayı mutlaka denemelisiniz.

Kahvaltılarınızda lezzetli ve pratik bir alternatif arıyorsanız, Karadeniz mutfağının eşsiz lezzeti kayganayı denemelisiniz. Krep ve omletin birleşiminden oluşan bu lezzet, hem yapımı kolay hem de çok lezzetli. İşte adım adım kaygana tarifi.

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

MALZEMELER

4 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1/3 demet maydanoz (ince kıyılmış)
1/3 demet dereotu (ince kıyılmış)
3 dal taze soğan (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı tuz

Pişirmek İçin:

5 yemek kaşığı ayçiçek yağı

TARİF

Unu, sütü ve tuzu derin bir kabın içerisinde güzelce çırpın.
Yumurtaları bu karışıma ilave ederek pürüzsüz bir kıvamda olana kadar karıştırın.
İçerisine ince ince doğranmış; maydanoz, taze soğan ve dereotunu da ekleyin.
Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
Yapışmaz tabanlı bir krep tavasını ocağa alıp ısıtın. Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin ve yağ kızınca hazırladığınız kaygana hamurundan bir kepçe alın ve tavaya yayın.
Altlı üstlü çevirerek güzelce pişirin. Tüm karışımı tavaya her seferinde 1'er yemek kaşığı sıvı yağ ilave ederek bu şekilde pişirin.
Pişen kayganaları bir servis tabağına alın.

Karadeniz’in meşhur lezzeti kaygana, kahvaltı sofralarınıza farklı bir tat katacak. Kolay yapımı ve çıtır çıtır dokusuyla kaygana, ailenizin ve misafirlerinizin favorisi olacak. Pratik kaygana tarifimizi deneyerek, sabahlarınıza lezzet katın. Afiyet olsun!