Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek pratik bir tarif mi arıyorsunuz? Yalancı boyoz, İzmir’in sevilen lezzetlerinden biri olup, evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir seçenektir. Çıtır çıtır hamuru ve lezzetli içi ile bu tarif, sabahlarınıza eşsiz bir tat katacak.

İzmir’in popüler lezzetlerinden biri olan boyoz, evde yapımı zor gibi görünse de yalancı boyoz tarifi ile oldukça kolay! Çıtır çıtır dokusu ve lezzetli içi ile kahvaltılarınızı şenlendirecek bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

İzmir’in en sevilen lezzetlerinden biri olan boyozu, evde yapmanın pratik bir yolunu mu arıyorsunuz? Yalancı boyoz tarifi, kolay malzemeleri ve basit yapımı ile kahvaltı sofralarınıza yeni bir tat getirecek. Bu tarifle, çıtır çıtır ve lezzetli boyozlar hazırlayabilirsiniz.

MALZEMELER

6 adet yufka
Yufkaları ıslatmak için:
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su

İçi için:

Lor peynir + yağlı peynir karışımı (miktarları tercihinize kalmış)

Üzeri için:

Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı su
1 şişe maden suyu (200 ml)
1 adet yumurtanın sarısı

TARİF

Yufkanın biri düz bir zemine serilir.
Yufkanın yarısına 1 su bardağı sıvı yağ ve su karışımından 7 yemek kaşığı kadar dağıtılır. Sonra diğer yarısı kapatılır. Büyük bir D şekli elde edilir.
Kapattıktan sonra şekildeki gibi 4’e bölünür.
Ve uzun tarafa peynirli içten koyularak kenarları kıvrılmadan sigara böreği şeklinde sarılır.
Sarıldıktan sonra gül böreği şeklinde dolanır. Bütün yufkalar için aynı işlemler tekrarlanır.
Sarma işlemi bittikten sonra tüm boyozlar, büyük boy borcama sıkıştırılarak yerleştirilir. 24 boyozun tamamı yerleştirilecek.
Daha sonra üzerine önce yarım su bardağı sıvı yağ ve su karışımı eşit bir şekilde dökülür.
Ardından 1 şişe maden suyu eşit bir şekilde dökülür.
Ardından tepsi tamamen doluncaya kadar su dökülür.
En son üzeri streç filmle kapatılır ve buzdolabına kaldırılır. 1 gün bekletilir.
Sabah, içerisindeki tüm suyu çeken boyozlar yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizilir.
Üzerine yumurta sarısı dizilerek 200 derece fırında pişirilir.

Yalancı boyoz, pratik yapımı ve lezzeti ile kahvaltı sofralarınızın yeni favorisi olacak. İzmir’in sevilen lezzetini evde denemek isteyenler için mükemmel bir seçenek olan bu tarif ile çıtır çıtır boyozlar hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!