Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz sodalı börek tarifi, çıtır çıtır lezzetiyle tüm aileyi mutlu edecek. Lor peyniri ve maydanozla zenginleştirilmiş bu tarif, kahvaltıların vazgeçilmezi olacak.

Börek severler, buraya! Sodalı börek tarifiyle tanışmaya hazır mısınız? Pratik malzemeler ve adım adım anlatım ile siz de evinizde bu lezzeti kolayca yapabilirsiniz.

Çıtır çıtır bir börek deneyimi için sodalı börek tarifimizi keşfedin. Lor peyniri ve maydanozun eşsiz uyumu, bu tarifi kahvaltıların yıldızı yapacak.

MALZEMELER

Herkesin favorisi olan lezzet: Sadece 10 dakikada hazırlanan Mozaik Pasta tarifi Herkesin favorisi olan lezzet: Sadece 10 dakikada hazırlanan Mozaik Pasta tarifi

2 adet yufka
1/2 su bardağı tereyağı (eritilmiş)
450 gram lor peyniri
1/2 demet maydanoz
1,5 su bardağı soda
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı susam
1 tatlı kaşığı çörek otu

TARİF

Yufkayı tezgaha serin. Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin ve diğer yufkayı da üzerine serip aynı şekilde eritilmiş tereyağını üzerine yayın.
İki kat yağlanmış yufkaları 12 eşit üçgen parçaya bölün.
Her bir üçgenin geniş kısmına lor peynirli, maydanozlu harçtan ekleyin ve kenarlardan katlayıp, rulo börek şeklinde katlayın.
Soda dolu kabın içerisine tüm börekleri ekleyin ve 10 dakika dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz börekleri soda banyosundan çıkarın ve hafif sıkıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpiştirin.
180 derece fırında 30 dakika pişirin.