Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

Evde pişi yapmanın zor olduğunu mu düşünüyorsunuz? Bu adım adım tarifimizle, evde lezzetli pişiler yapmanın ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz. Peynirli ya da sade, her türlüsü için püf noktaları burada!

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzeti pişiler, evde yapımıyla daha da özel. Bu pratik ve lezzetli tarif ile pişi yapımını evinizin konforunda keşfedin.

Pişi tarifi

Malzemeler 

Hamuru için,

1 su bardağı ılık süt

Yarım çay bardağı sıvı yağ

2 su bardağı ılık su

1 çay kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket instant maya (yaş maya da olabilir)

7 su bardağı un (kontrollü ekleyin hamur sert olmasın)

️Pişinin içine koymak için,

Peynir ya da çökelek 

Kızartmak için,

Ayçiçek ya da zeytinyağı 

Pişi nasıl hazırlanır?

İlk olarak derin bir kaba mayayı, tuzu, şekeri ekleyin.

Ilık sütü, sıvı yağıni,ılık suyu ekleyin karıştırın.

Unu kontrollü bir şekilde ilave edin hamuru yoğurun.

Yumuşak bir hamur elde edelim.

Hamuru mayalanmaya bırakın.

Mayalandırdığımız hamurumuzu, elimizle mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım yaklaşık 15 dk dinlendirelim.

Dinelenen bezeleri elimize açalım peynir koyalım ikiye katlayalım.

Sadece pişi yapmak istiyorsanız küçük tabak boyutunda açıp kızgın yağda kızartılalım.

Afiyet olsun…