Tadı damağınızda kalacak: Muhteşem Kete tarifi Tadı damağınızda kalacak: Muhteşem Kete tarifi

Ev yapımı bir lezzet harikası olan cevizli acı sos, kahvaltılarınızı zenginleştirecek. Hem pratik hem de oldukça lezzetli bu tarifi sizlerle paylaşıyoruz. İşte tüm detaylarıyla cevizli acı sos yapımı...

Sabah sofralarınıza lezzet katmak isteyenler için harika bir tarifimiz var: Ev yapımı cevizli acı sos! Bu basit ama etkileyici tarifle, kahvaltılarınıza farklı bir tat katın. İşte malzemeler ve yapılışı...

Kahvaltılarınızı renklendirecek, ağzınızda unutulmaz tatlar bırakacak bir tarif arıyorsanız, cevizli acı sos tam size göre. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifi adım adım anlatıyoruz.

KAHVALTILIK ACI SOS NASIL YAPILIR?

Malzemeler

5 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı acı biber salçası

3 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

1,5 çay kaşığı acı pul biber

Yarım çay bardağı lor peynir

1 su bardağı ceviz

1 çay kaşığı karabiber

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 çay kaşığı kekik

Yapılışı

Cevizleri rondodan geçirin ya da elinizle parçalara ayırın. Çünkü hafif iri parçalar şeklinde kalmalı.

Cevizlerin üzerine salçaları ve zeytinyağını ekleyin.

Ardından peynir ve baharatları da ekleyin ve güzelce karıştırın.

Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdirdikten sonra hazır!

Evde hazırlanan cevizli acı sos ile kahvaltılarınız artık daha renkli ve lezzetli! Bu basit ve pratik tarif, sabahlarınıza yeni bir tat katacak. Umarız bu tarifi deneyerek, kahvaltılarınızı daha özel hale getirirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi