Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Sabah kahvaltısına lezzet katacak bir tarif arayanlar için mayalı pişi öneriyoruz. Mayalanan hamuru yağda kızartarak hazırlanan bu tarif için gereken malzemeler ve yapılışı haberimizde.

Sabah kahvaltılarınızı bir adım öteye taşıyacak, kolay ve lezzetli pişi tarifimiz burada.

Mayalı pişi, sabah kahvaltısının en sevilen yiyeceği. Puf puf yapısıyla hem lezzetli hem de doyurucu olan bu tarif için gereken malzemeler ve yapılışı haberimizde.
 

Mayalı Pişi Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

2 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kuru maya
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı

İlk olarak mayayı hazırlamakla başlıyoruz. Ilık suyun içerisine kuru maya ve şeker eklenir ve yaklaşık5-10 dakika mayanın aktifleşmesi beklenir. Derin bir kabın içine 4 su bardağı un ve üzerine maya ve 1 bardak da ılık su eklenir. Bu şekilde yoğurmaya başlanır ve hamurun kıvamına göre un eklenir. Kulak memesi kıvamına gelene kadar iyice yoğurulur. 

Yoğurma işleminin ardından üzeri güzelce kapatılarak 1 saat kadar mayalamaya bırakılır. Mayalama işlemi tamamlandıktan, hamur iyice kabardıktan sonra hamur 1-2 tur daha karıştırılır ve küçük bezelere bölünerek açılır. 

Açılan hamurlar ay çiçek yağında kızarttıktan sonra servis edilebilir. Afiyet olsun...