Evde mis gibi kokan haşhaşlı çörekler yaparak sofralarınızı şenlendirmeye hazır olun. İşte size adım adım uygulayabileceğiniz enfes bir tarif!

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Geleneksel lezzetleri evinizde canlandırmak için mükemmel bir fırsat: Haşhaşlı çörek. Hem pratik hem de enfes bu çörek, herkesin bayılacağı türden.

Haşhaşın eşsiz tadını çöreklerinizde deneyimlemek için mükemmel bir zaman! İşte başarılı bir haşhaşlı çörek yapmanın tüm adımları.

Haşhaşlı Çörek Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta sarıları üzerine ayrılacak
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı tereyağı
6.6,5 su bardağı un un miktarı değişebilir kontrollü ekleyin

Arasına;

250 gram sarı haşhaş
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker (şeker) miktarını azaltabilirsiniz

Haşhaşlı Çörek Tarifi

Yumurta sarılarını üzeri için ayırarak yoğurma kabına sırasıyla bütün malzemeleri alalım hepsini karıştıralım. Azar azar un ilavesi yaparak kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.
Hamuru iyice toparladıktan sonra oda ısısında bulunan tereyağını da ilave edip 1-2 dakika daha yoğuralım, üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
Haşhaş, sıvı yağ ve toz şekerini bir kaba alıp güzelce karıştırarak hazırlayalım.
Mayalanan hamurumuzu tezgaha alalım havasını alıp, elimize açıp büyütelim, haşhaşlı iç harcı tamamını üzerine döküp, her tarafına yayalım.
Sonrasında sarıp, rulo yapalım ikişer parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim üzerine ayırmış olduğumuz yumurta sarısını fırça yardımıyla sürelim.
190 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirip servis edelim.

Bu haşhaşlı çörek tarifi ile evinizde usta şefler gibi lezzetli çörekler yapabilirsiniz. Hem pratik hem de oldukça lezzetli olan bu çörek, kahvaltılarınızın ve çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Şimdi sıra sizde, bu kolay tarifi deneyin ve mis gibi kokan ev yapımı çöreklerle sofralarınızı şenlendirin. Afiyet olsun!