Süte alternatif arayanlar için harika bir seçenek: Sütsüz krep! Hem pratik hem de lezzetli bu tarifle, krep yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı.

Bu turşu ertesi güne hazır! Sırrı sadece 1 tatlı kaşığında! Kütür kütür Lahana Turşusu nasıl yapılır? Bu turşu ertesi güne hazır! Sırrı sadece 1 tatlı kaşığında! Kütür kütür Lahana Turşusu nasıl yapılır?

Süt olmadan krep yapabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz sütsüz krep tarifiyle kahvaltılarınızı bir üst seviyeye taşıyın.

Sütünüz bitti ve krep canınız çekti mi? Endişelenmeyin, bu sütsüz krep tarifiyle, kahvaltılarınızı lezzetli ve pratik bir şekilde zenginleştirebilirsiniz.

MALZEMELER

2 adet yumurta
1 su bardağı su
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 tutam tuz
1 tutam şeker

TARİF

Bir kabın içerisine yumurtaları kırın ve güzelce çırpın.
Üzerine su ve sıvı yağı ekleyerek güzelce karıştırmaya devam edin.
Unu üzerine ekleyin ve güzelce çırpın.
Tuz ve şekeri ekleyin çırpmaya devam edin. Kabın üzerini streç filmle kapatarak buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirin.
Yanmaz yapışmaz düz yüzeyli orta boy bir tavayı hafif yağlayın ve ısıtın. Hazırladığınız karışımdan 1 kepçe kadarını döküp tavayı çevirerek güzelce yayılmasını sağlayın ve bu işlemi hızlı bir biçimde yapmaya özen gösterin.
Bir yüzeyi piştikten sonra spatula yardımıyla çevirerek diğer yüzeyini de pişirin. Tüm harca bu işlemi uygulayın.

Sütsüz krep tarifimizle, süt olmadan da lezzetli krepler yapabileceğinizi gördünüz. Bu kolay ve pratik tarif, kahvaltılarınızı renklendirecek ve herkesin bayılacağı lezzetleri sofranıza getirecek. Deneyin ve kahvaltı keyfinizi ikiye katlayın!