Köz biber ve nar ekşisinin mükemmel uyumuyla hazırlanan muhammara, her yemeğin yanında harika bir eşlikçi. İşte adım adım tarifi...

Ev yapımı muhammara ile sofralarınıza renk katın! Bu lezzetli ve kolay tarifi deneyin, misafirlerinizi şaşırtın.

Muhammara, hem kahvaltıda hem de akşam yemeğinde tercih edebileceğiniz bir lezzet. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifi kaçırmayın!

MALZEMELER

5 közlenmiş kırmızı biber
3 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı domates salçası
1.5 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1.5 tatlı kaşığı kimyon
1/2 su bardağı ceviz içi
2 dilim bayat ekmek ya da tost ekmeği
3/4 çay bardağı zeytinyağı
3~4 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz
Karabiber
Üzeri için
Maydanoz

TARİF

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Biberlerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini ayıkladıktan sonra mutfak robotuna alın.
İçerisine sarımsakları ekleyerek biberleri püre haline getirdikten sonra bir kaseye alın. İçerisine salça ekleyin.
Ceviz içleri ve ekmek içini robotta küçük parçalar haline getirin.
Kalan malzemeleri ekleyerek karıştırın.

İşte karşınızda nefis muhammara! Bu kolay ve lezzetli tarif, kahvaltı sofralarınıza ve mezelerinize yeni bir tat katacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!