Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek mükemmel bir pişi tarifi ile karşınızdayız. Pişiyi herkes sever, ancak doğru kıvamda yapmak önemlidir. İşte yağ çekmeyen ve puf puf kabaran pişi yapmanın sırları...

Kahvaltıların vazgeçilmezi pişi, hem lezzetli hem de yapımı kolay bir tariftir. Yağ çekmeyen ve puf puf kabaran bir pişi için gerekli püf noktaları bu tarifte sizleri bekliyor.

Evde lezzetli pişi yapmak isteyenler için harika bir tarifimiz var. Yağ çekmeyen ve puf puf kabaran pişi, kahvaltı sofralarınızın yıldızı olacak. İşte kolay ve pratik pişi tarifi...

YAĞ ÇEKMEYEN PİŞİ TARİFİ

Malzemeler

2 su bardağı ılık su

1 paket kuru maya (veya yarım paket yaş maya)

1 tatlı kaşığı şeker

2 tatlı kaşığı tuz

3 tatlı kaşığı sirke

Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi

5 su bardağı un (unun marka ve kalitesine göre miktar değişiklik gösterebilir, hafif ele yapışan bir hamur elde edilmelidir)

Yağ çekmeyen pişi nasıl yapılır?

Öncelikle 2 su bardağı ılık su, 1 tatlı kaşığı şeker, bir paket kuru maya derin bir kabın içine alınır ve iyice karıştırılır. Bir iki dakika karıştırıldıktan sonra karışım biraz köpürmüş olacaktır. Ardından un yavaş yavaş elenerek karışımın içine eklenir.

Sonrasında içerisine 2 tatlı kaşığı tuz eklenir. Daha sonrasında ise bu karışıma 3 tatlı kaşığı sirke eklenir. Daha sonra hamur yoğurulur ve 20 dakika mayalanmaya bırakılır.

20 dakika hamurun mayalanması için yeterlidir. Daha sonra mayalanan hamur tezgaha alınır ve biraz yoğurulur. Ardından hamur, büyük bir beze haline getirilir. Daha sonra oklava veya merdane yardımı ile açılır. Açılan hamur dilimlenir ve kısık ateşte kızartılır. En çok tercih edilen pişi tarifi bu olsa da 2. tarifi daha pratik ve kısa zamanlıdır.