Puf böreği yapmak artık çok kolay. İşte size en basit ve lezzetli tarif ve püf noktaları. Bu tarifle puf böreğini evde yapın, ailenizi mutlu edin.

Puf böreği yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz? İşte size en pratik ve lezzetli tarif ve püf noktaları. Bu tarifle puf böreği yapmak çocuk oyuncağı.

Puf böreği nasıl yapılır? İşte size kahvaltının yıldızı olacak bir tarif ve püf noktaları. Bu tarifle puf böreğini evde yapın, misafirlerinize ikram edin.

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi puf böreği evde nasıl yapılır? İşte puf böreğinin püf noktaları ve leziz tarifi. Çocukların bayıldığı bu börek tarifini denemeden geçmeyin!

Kahvaltılık puf böreği çok lezzetli. İyice kabaran ve kahvaltı sofranıza çok yakışan puf böreğinin püf noktaları neler? İşte yanıtı...
Puf böreğine çocuklar bayılıyor. Bu böreğin püf noktası hamurun yoğrulduktan sonra 5 dakika bekletilmesi. İşte puf böreği tarifi...

Börek çeşitleri arasında yer alan puf böreği çok pratik ve lezzetli. Peki puf böreği nasıl yapılır?

PUF BÖREĞİ İÇİN MALZEMELER

2- 2.5 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karbonat

2 kaşık yoğurt

1 yumurta(küçükse 2 tane)

İçi için;

Çekirdekleri çıkarılmış zeytin, peynir, patates, kıymalı harç kullanabilirsiniz

Kızartmak için;

Sıvı yağ

PUF BÖREĞİ YAPILIŞI

MasterChef Künefe tarifi: Malzemeler ve yapılışı! Künefe nasıl yapılır? MasterChef Künefe tarifi: Malzemeler ve yapılışı! Künefe nasıl yapılır?

Hamur malzemelerini bir kaba alın ve özleşene kadar yoğurun.

Yoğurduktan sonra hamurun üzerini örterek 5 dakika kadar bekletin.

Ardından hamurdan parçalar alıp tezgahta merdane yardımı ile küçük ve çok ince olmayacak şekilde, çay tabağı büyüklüğünde açın.

Ortasına iç harcınızı koyun ve "D" şeklinde kapatalım. Kenarlarına çok iyi bastırarak kapatın veya benim gibi ruletle kesin.

Hazırladığınız böreklerinizi kızdırılmış bol sıvı yağda kızartın.

Kızaran börekleri tabağa alın ve servis edin.