Yumuşacık poğaça tarifi ile kahvaltılarınızı şenlendirin. Bu kolay ve pratik tarif sayesinde, evde lezzetli poğaçalar yapabilir ve sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. İşte yumuşacık poğaça yapımının püf noktaları...

Evde yumuşacık poğaçalar yapmak artık çok kolay. Bu tarifle, kahvaltı sofralarınıza lezzet katabilir ve misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz. Yumuşacık poğaça tarifi ile mutfakta harikalar yaratın.

Kahvaltı sofralarınıza lezzet katacak yumuşacık poğaça tarifi ile tanışın. Bu pratik ve lezzetli tarif sayesinde, evde kolayca poğaçalar yapabilir ve sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. İşte adım adım poğaça yapımı...

Malzemeler

1 paket kuru maya (1 yemek kaşığı)
1 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı süt (oda ısısında)
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
5,5 su bardağı un

İç Harcı İçin:

Kaşar peyniri dilimleri
Haşlanmış patates
Zeytin ezmesi gibi sevdiğiniz ürünler

Üzeri İçin:

1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı toz şeker (veya pekmez)

Piştikten Sonra:

1,5 yemek kaşığı tereyağı
İnce dilimlenmiş maydanoz

Yapılışı

Mayalanma:

Sütü ısıtın (oda ısısından biraz sıcak olacak şekilde).
İçerisine toz şeker ve kuru mayayı ekleyip karıştırın. Ortalama 5 dakika içinde aktifleşecektir.

Hamurun Hazırlanması:

Aktifleşen mayayı ve sıvı yağı derin bir kaba aktarın.
Üzerine kontrollü şekilde un ekleyin (unun markasına göre miktar değişebilir, genelde 5,5 su bardağı yeterli olacaktır).
Hamurunuzu güzelce yoğurun ve elden kolay ayrılan yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurun üzerini streç film ile kapatın ve 2 katı büyüklüğe erişene kadar (ortalama 1 saat) dinlendirin.

Şekillendirme:

Dinlenen hamuru un serptiğiniz zemine alın.
Eşit bezeler olacak şekilde ayırıp yuvarlayın.
Bezelerin ortasına kaşar peyniri, patates veya zeytin ezmesi gibi sevdiğiniz harçtan bir miktar ekleyin.
Bezelerin bir ucunu kesici yardımıyla çizin, harçlı ucu diğer ucun üzerine kapatın ve yuvarlayarak çizgili yüzü üstte kalacak şekilde şekil verin.
Poğaçaları tepsiye dizin.

Son Mayalanma ve Pişirme:

Poğaçaları tepside 20-25 dakika mayalandırın.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında ortalama 20 dakika pişirin (fırından fırına değişebilir, kendi fırınınıza göre ayarlayın).

Servis:

Anadolu’nun en sevilen tatlısı: Sadece 30 dakikada hazırlanan Şekerpare tarifi Anadolu’nun en sevilen tatlısı: Sadece 30 dakikada hazırlanan Şekerpare tarifi

Fırından çıkardığınız poğaçaların üzerine eritilmiş tereyağı ve ince dilimlenmiş maydanoz karışımını sürün.
Poğaçalar sıcak sıcak servis edilmeye hazır.

Bu lezzetli ve yumuşacık poğaça tarifiyle, kahvaltılarınız ve çay saatleriniz daha da özel hale gelecek. Herkes bu poğaçaların sırrını soracak. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tarif, mutfakta geçirdiğiniz zamanı keyifli bir deneyime dönüştürecek. Afiyet olsun!