Kahvaltılarınızı daha lezzetli hale getirmek isteyenler için harika bir tarif ile karşınızdayız. Balon gibi kabaran pişi tarifi ile puf puf pişiler hazırlayabilirsiniz. Bu tarifin püf noktaları ile kahvaltı sofralarınıza lezzet katın.

Çayın yanında enfes bir lezzet arıyorsanız, balon gibi kabaran pişi tarifi tam size göre. Puf puf kabaran ve lezzetiyle kahvaltılarınızı şenlendirecek bu tarif, kolay yapımı ile de dikkat çekiyor. İşte adım adım pişi tarifi.

Kahvaltı sofralarınızı puf puf kabaran pişilerle şenlendirmek için harika bir tarif arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Balon gibi kabaran pişi tarifi ile hem lezzetli hem de pratik bir kahvaltı hazırlayabilirsiniz. İşte detaylar.

Malzemeler

5 su bardağı un (600 gr)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket kuru instant maya (10 gr)
2 su bardağı ılık su (400 ml)
Kızartmak için bol miktarda sıvı yağ

Hazırlanışı

Hamuru Hazırlayın:

Yoğurma kabına unu alın, üzerine tuz, şeker ve mayayı ekleyip karıştırın.

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

Hamuru Yoğurun:
Karışıma ılık su ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ele yapışan yumuşak ve dolgulu bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Mayalandırma:
Yoğurduğunuz hamurun üzerini streç filmle kapatın ve buzdolabına koyun. Hamur, bir gece buzdolabında mayalanarak ertesi sabah balon gibi kabarmaya hazır olacaktır.

Hamuru Hazırlayın:
Sabah, hamuru buzdolabından çıkarın ve şekil vermeden önce 15-20 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin.

Bezeleri Oluşturun:
Hamuru unladığınız tezgaha alarak bezeler oluşturun. Hazırladığınız bezeleri 10 dakika dinlendirin.

Şekil Verin:

Tezgahı çok az unlayarak parmak uçlarınızla hamurları yuvarlak şekilde açın ve ortasına bir delik açın. Tüm hamurlara aynı şekli verin.

Pişileri Kızartın:

Bol kızgın yağda yüksek ateşte pişileri kızartın.

Balon gibi kabaran pişi tarifi ile kahvaltılarınızı şenlendirin. Puf puf kabaran ve lezzetiyle herkesi mest eden bu pişi, kolay yapımı ile de favoriniz olacak. Misafirlerinizi ve sevdiklerinizi bu enfes lezzet ile şımartın. Afiyet olsun!