Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Türk kahvesi sevenler için harika bir tarif ile karşınızdayız. Enfes Türk kahveli kek, lezzeti ve pratikliği ile çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Sadece birkaç adımda hazırlayabileceğiniz bu kek, kahve aroması ile sizi büyüleyecek.

Kahve tutkunlarına özel bir tarif: Türk kahveli kek. Çay saatlerinize farklı bir lezzet katmak isteyenler için bu tarif, kolay yapımı ve enfes tadı ile ön plana çıkıyor. İşte adım adım Türk kahveli kek tarifi.

Çay saatlerinize lezzet katacak pratik bir kek tarifi mi arıyorsunuz? Türk kahveli kek, kahve aroması ve çikolata sosu ile enfes bir lezzet sunuyor. Misafirlerinizi şaşırtacak bu tarif, kolay yapımı ile de dikkat çekiyor.

Türk Kahveli Kek İçin Gerekli Malzemeler

Kek İçin:

2 su bardağı un (silme, elenmiş)
1 çay kaşığı karbonat (veya 2 çay kaşığı kabartma tozu)
1,5 su bardağı şeker
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı margarin veya tereyağı (tercihen tereyağı)
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı Türk kahvesi (toz hali, pişmiş değil)
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı su
2 tane yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı vanilya

Üzerinin Çikolata Sosu İçin:

2 yemek kaşığı damla çikolata
1 çay kaşığı margarin veya tereyağı
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı süt

Süslemek İçin:

Bir çay kaşığı Türk kahvesi

Türk Kahveli Kek Nasıl Yapılır?

Fırını Hazırlayın:

Fırını 180 dereceye ayarlayın. İstenilen kek kalıbını yağlayıp unlayın.

Kuru Malzemeleri Karıştırın:
Karıştırma kabında unu, karbonatı, şekeri ve tuzu karıştırın ve bekletin.

Islak Karışımı Hazırlayın:
Küçük bir tavada sıvı yağı, margarini, kakaoyu, Türk kahvesini, tarçını ve bir bardak suyu karıştırarak ısıtın, ama kaynamasına izin vermeyin.

Kuru ve Islak Malzemeleri Birleştirin:
Islak karışımı, unlu karışımın üzerine dökün ve kaşıkla malzemeleri hafifçe yedirin.

Son Malzemeleri Ekleyin:
Yumurtaları, yoğurdu ve vanilyayı ilave edip tel çırpıcıyla iyice çırpın ve karışımı kek kalıbına aktarın.

Keki Pişirin:
Önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin (fırının sıcaklığına göre kürdan testi ile kontrol edin).

Soğutun ve Çikolata Sosunu Hazırlayın:
Pişen keki 10 dakika kalıp içinde soğutun, sonra tel üzerinde tamamen soğutun. Çikolata sosunun malzemelerini küçük bir tavaya alın ve en kısık ateşte çikolatalar eriyene kadar ısıtın, iyice karıştırın.

Sos ve Süsleme:
Çikolata sosunu sandviç poşetine aktarın ve köşesini kesin, çikolatayı kekin üzerine gezdirin. Çay süzgeci ile kekin üzerine Türk kahvesi serpin.

Afiyet olsun!