Geleneksel lezzetleri seviyorsanız, bu çemen tarifi tam size göre! Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle kahvaltılarınız şenlenecek.

Kahvaltıda yeni bir tat arayanlar için harika bir önerimiz var: Ev yapımı çemen! Hem pratik hem de oldukça lezzetli bu tarif, herkesin beğenisini kazanacak.

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Misafirlerinizi şaşırtacak ve kahvaltı sofranızı renklendirecek bir tarif mi arıyorsunuz? Evde kolayca yapabileceğiniz çemen tarifiyle tanışın!

MALZEMELER

1 su bardağı ceviz içi
2 su bardağı (2 parmak eksik) bayat ekmek içi
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 ajda çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber

TARİF

Rondoda cevizleri çekiyoruz.
Peşinden ekmek içi ve sarımsağı ekleyip kum gibi olana kadar rondodan geçiriyoruz.
Kalan diğer tüm malzemeleri rondoya ekleyip hepsini rondodan geçiriyoruz.
Damak zevkinize göre tuz ve baharat oranını ayarlayabilirsiniz.

Kahvaltı sofralarınızı bu nefis çemen tarifiyle taçlandırın! Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzet, hem göze hem de damağa hitap ediyor. Deneyimlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın, afiyet olsun!