Sabahları ne yiyeceğinize karar veremiyor musunuz? Kaşık dökmesi ile tanışın! Pratik malzemelerle hazırlanan bu tarif, sabahlarınıza tatlı bir başlangıç yapmanızı sağlayacak.

Ev yapımı lezzetlerin en güzellerinden biri olan kaşık dökmesi, kahvaltılarınızı şenlendirecek. Hem tatlı hem tuzlu ile uyum sağlayan bu eşsiz tarifi keşfedin ve sabahlarınıza yeni bir soluk getirin.

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Kahvaltı sofralarınızı canlandıracak bir tarif arıyorsanız, işte karşınızda kaşık dökmesi! Pratik ve lezzetli bu tarif ile güne muhteşem bir başlangıç yapın.

MALZEMELER

1,5 - 2 su bardağı un
2 adet yumurta
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker

TARİF

Derin bir kabın içerisine yumurtaları kırın. Hafifçe çırpın.
Üzerine yoğurt, süzme yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek güzelce karıştırın.
Tüm malzemeler birbiriyle bütünleştiğinde üzerine eleyerek un, kabartma tozunu ilave edin ve çırparak güzelce karıştırın. Bu aşamada içerisinde un topaklarının kalmamasına özen gösterin. Son olarak tuz ve şekerini ilave ederek karıştırın.
İnce, yanmaz ve yapışmaz bir tavanın yüzeyini yağlayın ve güzelce ısıtın. Harçtan dolu bir kaşık alın, tavaya aktarın ve kaşık yardımıyla üzerini düzelterek yuvarlak olmasını sağlayın.
Spatula ile çevirerek hem arkasını hem önünü pişirin. Tüm harç bitene kadar bu işleme devam edin Ardından dilediğiniz şekilde servis edin.

Kahvaltı sofralarınızı canlandıracak, pratik ve lezzetli bir tarif olan kaşık dökmesi, herkesin beğenisini kazanacak. Sabah rutininize lezzet katmak için bu eşsiz tarifi deneyin ve gününüze enerjik bir başlangıç yapın. Kahvaltıların vazgeçilmezi olmaya aday bu lezzeti keşfedin ve ailenizle birlikte keyfini çıkarın.