Tatlı veya tuzlu olarak tüketebileceğiniz, kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak krep tarifi ile karşınızdayız. Pratik yapımı ve harika lezzeti ile bu tarif, güne güzel bir başlangıç yapmanızı sağlayacak.

Kahvaltıda farklı ve lezzetli bir şeyler denemek istiyorsanız, krep tarifi tam da aradığınız şey. Bu tarifte, un, süt ve yumurtanın uyumuyla hazırlanan enfes kreplerin nasıl yapıldığını adım adım anlatacağız.

Güne lezzetli bir başlangıç yapmak isteyenler için mükemmel bir tarif: krep. Pratik yapımı ile dikkat çeken bu tarifte, yumuşacık kreplerin nasıl hazırlandığını öğreneceksiniz. İşte en kolay krep tarifi.

MALZEMELER

2 adet yumurta
2 su bardağından biraz az un
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
tereyağı veya sıvı yağ

TARİF

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

Krep tarifi hazırlamak için un, süt ve su iyiye çırpılır.
Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin.
Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar tereyağı veya sıvı yağ koyup fırça ile yayın.
Kızgın tavaya 1 kepçe krep hamuru dökün, sağa sola eğerek yayın.
Her iki tarafını çevirerek hafif kızarana kadar orta ateşte pişirin.

Krep tarifimizi uyguladıktan sonra, kahvaltılarınızda pratik ve lezzetli bir seçeneğe sahip olacaksınız. Bu krepler, hem tatlı hem de tuzlu olarak tüketilebilir. Afiyet olsun!