Özellikle yaz aylarında, hafif ve lezzetli bir tatlı arayışındaysanız, İsveç keki tam size göre. Hem pratik hem de damak çatlatan bu tarif ile tatlı ihtiyacınızı kolayca karşılayabilirsiniz.

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Dışı kıtır, içi ıslak bu İsveç keki, tatlı severler için mükemmel bir alternatif sunuyor. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu tarif, lezzetiyle sizi İsveç'in tatlı mutfak kültürüyle tanıştıracak.

İSVEÇ KEKİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER
100 gram tereyağı
1 su bardağı şeker
2 adet yumurta
3/4 su bardağı un
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao

İSVEÇ KEKİ TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Kekin kıvamı dağılabilir bir kıvamda olduğundan dolayı kek kalıbınızı iyice yağlayın veya kalıbın altına yağlı kağıt sererek pişirebilirsiniz. Piştikten sonra kalıptan dikkatlice çıkarın. Kekiniz piştiğinde içi ıslak ve hafif akışkan kıvamlı, dışı ise keserken dağılacak kadar gevrek olmalıdır. Bu yüzden kontrollü bir şekilde pişirmenizde fayda olacaktır.

İSVEÇ KEKİ TARİFİ NASIL YAPILIR?
Tereyağını eriterek soğumaya bırakın.
Yumurta ve şekeri 5 dakika kadar yüksek devirde çırpın.
Un, vanilya ve kakaoyu ayrı bir kapta karıştırarak yumurta-şeker karışımına ekleyin ve güzelce karıştırın.
Son olarak ılıyan tereyağını ekleyin ve karıştırın.
22cm'lik yuvarlak kalıba ya da 20 x 30cm'lik dikdörtgen kalıbı yağladıktan sonra, karışımı içine dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin ve ılıdıktan sonra afiyetle tüketin.

İSVEÇ KEKİ TARİFİNİN SERVİS ÖNERİSİ
Kekinizi dondurma ilavesi ya da kremşanti ile servis edebilirsiniz.

İsveç keki, dışı kıtır içi ıslak kıvamıyla benzersiz bir tatlı deneyimi sunar. Bu tarifi deneyerek, tatlı saatlerinizi daha keyifli hale getirebilirsiniz. Hem kolay malzemelerle hem de kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu kek, misafirlerinizden tam not alacak. Şimdiden afiyet olsun!