İspanyol mutfağının sevilen tatlarından biri olan süt reçeli, evde kolayca yapabileceğiniz bir lezzet. Tam yağlı inek sütü, toz şeker ve kabartma tozuyla hazırlanan bu tarifle, siz de kendi süt reçelinizi yapabilirsiniz. Adım adım anlatımıyla işte süt reçeli tarifi.

Süt reçeli, İspanyol mutfağının ünlü tatlılarından biridir ve evde yapması oldukça kolaydır. Sadece üç malzeme ile hazırlayabileceğiniz bu tatlı, sofralarınıza lezzet katacak. İşte evde yapabileceğiniz süt reçeli tarifi.

MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır? MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır?

İspanyol mutfağının geleneksel tatlarından biri olan süt reçeli, evde kolayca yapabileceğiniz bir tatlı. Sadece üç malzeme ile hazırlanan bu tarif, lezzetiyle sizi büyüleyecek. İşte adım adım süt reçeli tarifi.

MALZEMELER

1 kilogram inek sütü (tam yağlı)
1 su bardağı toz şeker
1 silme çay kaşığı kabartma tozu

TARİF

Sütü ve şekeri derin bir tencereye alarak tencereye alarak kaynatın. Ara ara karıştırın ki dibi tutmasın.
Kaynamaya başlayınca kabartma tozunu ilave ederek hızlı hızlı karıştırın.
Bu aşamada süt çok kabaracağından derin tencere olması önemli. Daha sonra ara ara karıştırarak pişirmeye devam edin.
Sütün rengi sarıya dönüp, tam olarak boza kıvamına gelince altını kapatıp kavanoza aktarın. Bu kıvama gelmesi ortalama 45 dakika kadar sürüyor.