Ispanak ve tatlı iki zıt kutup gibi görünse de Yeşilim Tatlısı, bu iki lezzeti harika bir şekilde birleştiriyor. Bu tarifle, tatlıya sağlıklı bir dönüş yapın.

Herkesin favorisi olan lezzet: Sadece 10 dakikada hazırlanan Mozaik Pasta tarifi Herkesin favorisi olan lezzet: Sadece 10 dakikada hazırlanan Mozaik Pasta tarifi

Yeşilim Tatlısı, ıspanağın sağlık dolu dünyasını tatlıyla buluşturuyor. Hem göze hem damağa hitap eden bu tatlı, sofralarınıza renk katacak.

Ispanağın tatlı ile bu kadar uyumlu olabileceğini kim düşünebilirdi? Yeşilim Tatlısı ile tatlıya yeşil bir bakış açısı kazandırın. Sağlıklı, lezzetli ve yenilikçi bir tarif arayanlar için.

YEŞİLİM TATLISI TARİFİ

Malzemeler

1 demet ıspanak yaprağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 kahve fincanı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tane yumurta
250 gram tereyağı
Aldığı kadar un

Şerbeti için;

2 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Bir kaç damla limon suyu
Üzeri için Antep fıstığı isteğe bağlı

Yapılış

Öncelikle ılık olması gerektiği için şerbeti hazırlıyoruz. Şeker ve suyu bir tencereye koyup kaynatalım.
Kaynayınca bir kaç damla limon damlatalım, ılımaya bırakalım.
Püre yaptığımız ıspanak ve un hariç, bütün malzemeleri karıştırma kabına alalım.
Parmak uçlarında iyice yoğurarak cıvık hale getirip yavaşça un döküp yoğuruyoruz o esnada rondodan geçirdiğimiz ıspanak püresini de ekleyip unu az ise un koyarak kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım.
Yoğurduğumuz hamurdan parçalar kopararak iki elimizle parmak kalınlığında rulo gibi yuvarlıyoruz.
Hamurların tamamını bu şekilde yaparak kare veya dikdörtgen bir borcama birbirine yapışmayacak şekilde dizelim.Aynı boyda ve incelikte olmasına özen gösterelim.
180 derecelik fırına atıp pişiriyoruz.
Pişen hamurların üzerine sıcak şekilde, ılıttığımız şerbeti dökelim.
Şerbetini çektikten sonra sunuma hazır. 

Yeşilim Tatlısı tarifimizi deneyerek, tatlı dünyasına sağlıklı ve yenilikçi bir soluk getirebilirsiniz. Ispanağın şaşırtıcı uyumu ile hazırlanan bu tatlı, hem gözünüze hem de damağınıza hitap edecek. Tatlıya sağlıklı bir alternatif arayanlar için ideal. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!