Mutfakta geçireceğiniz sadece 10 dakika ile misafirlerinize enfes lezzetler sunmaya hazır mısınız? İşte size adım adım irmikli kurabiye tarifi!

Ev yapımı kurabiyelerin yeri her zaman ayrıdır, öyle değil mi? Bu irmikli kurabiye tarifi ile ev yapımı lezzetleri bir adım öteye taşıyın.

İRMİKLİ KURABİYE TARİFİ

MALZEMELER

9 yemek kaşığı tereyağı
1/4 çay bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı toz şeker
1 tane yumurta
Yarım su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket  şekerli vanilin

Üzeri İçin:

1 kase irmik

İRMİKLİ KURABİYE NASIL YAPILIR?

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

1) Sıvı yağ, yumurta, toz şeker ve tereyağını derin bir kaba alın. Malzemeleri tamamen karışana kadar çırpın. Tereyağının oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

2) Çırptığınız malzemelerin içine irmik, şekerli vanilin, kabartma tozu ve unu ilave edin. 

3) Homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Ardından ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.
4) Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avuç içinizde yuvarlayın. Kurabiyelerin üst kısmını irmiğe bulayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.

5) Kurabiyeleri önceden ısıttığınız 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.

Ve işte karşınızda, adım adım hazırladığınız irmikli kurabiye! Hem pratik hem de lezzet dolu bu tarifi deneyin ve çay saatlerinizi şenlendirin. İster klasik tarzda, ister biraz yenilikçilik katın, bu kurabiyeler her daim göz alıcı ve lezzetli olacak. Şimdi mutfakta yaratıcılığınızı konuşturun ve bu lezzetli maceraya başlayın. Afiyet olsun!