Ev yapımı şambali tatlısı ile tatlı sofralarınıza yeni bir tat katmaya ne dersiniz? Bu basit tarif, herkesi etkileyecek.

Şambali tatlısı, şerbetin ve irmiğin eşsiz uyumunu sofralarınıza taşıyor. İşte adım adım şambali tatlısı yapımı.

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Şerbetli tatlıların en gözdesi şambali tatlısını evde yapmaya ne dersiniz? Bu kolay ve lezzetli tarif, tüm ailenizin bayılacağı bir tat sunuyor.

ŞERBETİN İRMİKLE BULUŞTUĞU LEZZET: ŞAMBALİ TATLISI TARİFİ

MALZEMELER

3 su bardağı irmik
1,5 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı şeker
1 kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat

Şerbeti için;

4 ,5 su bardağı şeker
3 ,5 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu

TARİF

Geniş bir kaba yoğurt ve şeker alınır iyice karıştırılır. Üzerine kalan diğer malzemeler eklenir biraz katı kıvamda olacak bu sizi korkutmasın ardından orta boy bir cam tepsi yağlanır üzerine boşaltılır.
Üzerini düzeltmek için eller ıslatılarak üzeri iyice düzeltilir.
Kaşık veya bıçak yardımıyla hafifçe tepsinin tabanına değmeyecek şekilde kesilecek yerleri çizilerek belirlenir.
Üzerine fıstık dizilir ve önceden ısıtılmış 175 derecede ki fırına verilir 30 dakika altı üstü kızarıncaya pişirilir.
Şerbeti için tencereye şeker ve su alınır kaynayıncaya kadar karıştırılarak şekerin erimesi sağlanır.
Kaynamaya başlayınca 12- 15 dakika kadar kaynatılır. Bu arada tatlı da pişmiş olacak.
Sıcak şerbet fırından çıkan sıcak tatlının üzerine gezdirilir.
4- 5 saat iyice Şerbetini çekip dinlenen tatlı istenilen şekilde süslenilip servis edilir.

Ve işte karşınızda nefis şambali tatlısı! Bu kolay ve lezzetli tarif ile tatlı sofralarınız artık daha renkli ve lezzetli. Şerbetin ve irmiğin eşsiz uyumunu deneyerek, sevdiklerinize unutulmaz bir tatlı sunabilirsiniz. Afiyet olsun.