Pastaneden hiçbir farkı yok! Evde Laz böreği nasıl yapılır? Ustasından Laz böreği tarifi Pastaneden hiçbir farkı yok! Evde Laz böreği nasıl yapılır? Ustasından Laz böreği tarifi

Tatlı krizine çözüm arıyorsanız, irmik helvası tarifi tam size göre. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzetli helva, hem pratik hem de çok lezzetli. Tane tane dökülen irmik helvası nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte adım adım tarifimiz.

İrmik helvası, özel günlerde ve davetlerde sıklıkla tercih edilen bir tatlıdır. Evinizde kolayca yapabileceğiniz bu tarifle, tane tane dökülen lezzetli bir helva hazırlayabilirsiniz. İrmik helvası tarifi ile mutfağınıza yeni bir tat katmak istemez misiniz?

Kahvaltıda, öğle yemeğinde veya akşam yemeğinden sonra tatlı bir şeyler mi arıyorsunuz? Tane tane dökülen irmik helvası tam size göre. Kolay yapımı ve lezzetiyle bu tarif, tatlı krizlerinize son verecek. İşte irmik helvası tarifi.

MALZEMELER

2 dolu dolu yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı irmik
1,5 su bardağı şeker (Çok şekerli sevmeyenler 1’e kadar indirebilirsiniz. )
2 su bardağı su

TARİF

Tereyağını tavada eritip irmiği üzerine döküyorum ve orta büyüklükteki ocakta, orta ateşte yaklaşık 3 dakika sürekli karıştırarak kavuruyorum.
3 dakika sonunda ocağın altını kısıp 3 dakika da kısık ateşte iyice kavuruyorum.
Bu arada irmiğin rengi bayağı dönmüş oluyor, kremken açık sütlü kahve rengine dönüşüyor ayrıntılı yazmak gerekirse.
Toplam 6 dakikalık bu sürenin sonunda şekeri ekliyorum ve 4 dakika da şekerle kavuruyorum.
Başta da dediğim gibi şekeri belli bir tarif o yüzden 1 bardağa kadar şekeri azaltabilirsiniz.
Daha da azaltınca kıvamını etkileyebilir diye düşünüyorum.
Ayrıca bu etapta çok çabuk kararacağı için hızlı davranmak ve irmiği yakmamak gerekiyor.
Bu tarifin bir özelliği de rengin biraz koyu olması, bana böyle çok kavrulmuş hali daha lezzetli geldiği için hep böyle kavuruyorum, siz sevmiyorsanız daha açık renkli bırakabilirsiniz.
Toplamda 10 dakikalık kavurmanın sonunda altını kısıktan normale getirip suyu ekliyorum (bu arada sıçrayabilir, dikkatli olun. )
Su hemen kaynıyor zaten, kısığa tekrar getirip birkaç kez karıştırdıktan sonra (yaklaşık 1 dakika sürüyor) birazcık akışkan ve sulu bırakıp altını kapatın ve dinlenmeye bırakın.

İrmik helvası, evde kolayca yapabileceğiniz ve sofralarınızı tatlandıracak lezzetli bir tatlıdır. Tane tane dökülen irmik helvası tarifi ile, hem kendinizi hem de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Tarifimizi adım adım takip ederek, bu nefis helvayı hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!