Tatlıya dair tüm arayışlarınıza son verecek bir kek tarifiyle karşınızdayız! Kuru incirin zarif lezzetiyle harmanlanan bu kek, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak.

İncirin lezzet dolu dokunuşuyla hazırlanan bu kek tarifi, tatlı krizlerinize lezzetli bir çözüm sunuyor. Klasik kek tariflerini unutturacak bu eşsiz tarifi denemeye ne dersiniz?

MALZEMELER

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Bir su bardağı tam yağlı süt
2 adet yumurta
Bir çay bardağı sıvı yağ
2 fincan toz şeker
Bir su bardağı doğranmış kuru incir
2 su bardağı un
Bir çay bardağı toz şeker (harç için)
Bir paket kabartma tozu
Bir paket vanilya
Bir yemek kaşığı tereyağı

HAZIRLANIŞI

Yumurtaları, 2 fincan toz şekeri ve sütü derin bir kasede mikser yardımıyla çırpın. Sonrasında sıvı yağı, kabartma tozu ve unu da ilave ederek kek hamurunu hazırlayın.
Doğradığınız kuru incirleri tereyağında kısa bir süre kavurun. Üzerine vanilyayı da ekleyin.
Karışımı kek hamuruyla birleştirin. Keki kalıba koyun ve 170 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Afiyet olsun...