Zamanınız mı yok, ama misafirleriniz mi kapınızda? Bu 5 dakika kurabiye tarifi ile hızlıca leziz kurabiyeler yapabilirsiniz. Hem pratik hem de çıtır çıtır bu kurabiyeler, herkesi mutlu edecek.

Pastaneden hiçbir farkı yok! Evde Laz böreği nasıl yapılır? Ustasından Laz böreği tarifi Pastaneden hiçbir farkı yok! Evde Laz böreği nasıl yapılır? Ustasından Laz böreği tarifi

Ani misafirler için mükemmel bir çözüm: 5 dakikada kurabiye! Bu tarif ile hızlıca ve kolay bir şekilde nefis kurabiyeler yapabilir, misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz. Hem pratik hem de lezzetli, bu kurabiyeler herkesin beğenisini toplayacak.

Çay saatinize hızlı bir tat katmak istiyorsanız, bu 5 dakika kurabiye tarifi tam size göre. Sadece birkaç malzeme ile hızlıca hazırlayabileceğiniz bu kurabiyeler, misafirlerinizin de favorisi olacak.

5 Dakika Kurabiyesi İçin Malzemeleri

250 gram tereyağı
170 gr pudra şekeri
1 yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
450 gr un

Üzeri İçin:

10 gr fındık kırığı
1 yemek kaşığı toz şeker
Yumurta akı

5 Dakika Kurabiyesi Tarifi

Öncelikle yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı, pudra şekeri, yumurta sarısını alarak iyice karıştıralım.
Ardından un ve kabartma tozu ilave edip kulak memesi kıvamına gelecek şekilde yoğuruyoruz.
Ayrı bir kabın içerisine fındık kırığı ile şekeri karıştıralım.
Hamurdan parçalar kopartarak yuvarlayıp şekil verdikten sonra önce yumurta akına batırıp kırılmış fındık ve şeker karışımına bulayalım.
Kurabiyelerimizi pişirme kâğıdı serdiğimiz fırın tepsisine birbirine yapışmayacak biçimde yerleştirin.
Daha önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kadar kurabiyemiz hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Sadece 5 dakika içinde hazırlayabileceğiniz bu kurabiye tarifi, ani gelen misafirler için ideal bir çözüm sunuyor. Hem pratik hem de lezzetli olan bu kurabiyeler, çay saatlerinizi zenginleştirecek ve misafirlerinizi memnun edecek. Hızlı, kolay ve enfes bu kurabiyeler ile misafirlerinizi etkilemeye hazır olun. Afiyet olsun!