Yumurta ve patatesin mükemmel harmonisiyle hazırlanan yumurtalı patates kızartmatarifimizi kaçırmayın!

Yumurta ve patatesin lezzetli buluşmasını keşfedin! Adım adım yumurtalı patates kızartması tarifi...

Malzemeler

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Üç adet orta boy patates

Üç adet yumurta

İki yemek kaşığı sıvı yağ (veya bir buçuk yemek kaşığı tereyağı veya karışımları)

Bir silme tatlı kaşığı tuz

Bir çay kaşığı pul biber

Yarım çay kaşığı karabiber

İstenirse yarım çay kaşığı kırmızı toz biber

Yumurtalı kaşarlı patates için istenirse kaşar rendesi

Hazırlanışı

Patatesli omlet tarifi için patateslerin kabukları soyulur. Yıkanan patatesler küp küp doğranır ve süzgeçte kurumaya bırakılır.

Tercihen yapışmaz vasılı bir tavaya sıvı yağ konulur, yağ kızınca patatesler yavaşça tavaya aktarılır.

Çok fazla karıştırmadan patatesler yumuşayıncaya ve kızarana kadar pişirilir.

Yumurtalar bir kâseye kırılır; üzerine tuz, karabiber ve pul biber eklenir. Bu aşamada istenirse yarım çay bardağı süt ilave edilebilir. 

Yumurtalı kaşarlı patates yapılmak istenirse kaşar rendesi de ilave edilebilir. Aslında bu aşamada farklı lezzet gayeleri ile ince sucuk dilimleri de eklenebilir.

Hafifçe çırpılan yumurtalar tavada pişen patateslerin üzerine patateslerin hepsine ulaşacak şekilde dökülür.

Kısık ateşte bir iki defa karıştırılarak yumurtalar pişene kadar ocakta tutulur. Patatesli yumurta istenirse üzerine bir kapak kapatılıp da pişirilebilir.

Yumurtalı Patates Kızartması sıcak olarak kahvaltı sofrasında servis edilir.