DOMATES KABUĞUNDAN SALÇA NASIL YAPILIR?

Domates kabuklarınızı geniş bir kaba alın.

Üzerine domates kabuklarının oranına göre kaya tuzu ekleyin.

Tuzlanan kabukları hiç beklemeden tencereye alıp kaynatın.

Kabuklar yumuşayınca blender yardımıyla püre haline getirin.

Pürüzsüz hale gelen domates kabuklarını süzgeç veya kevgirden geçirin.

Daha sonra salçanızı koyulaşana kadar tekrar kaynatın. 3-4 saat kadar sonra yoğunlaşacaktır.

Salçanız kıvam alınca bir kaba alın.

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

Daha koyu bir kıvam için güneş alan bir noktada birkaç gün dinlendirebilirsiniz.

Afiyet olsun.