Bu yumuşacık sünger kek, iftar sonrası tatlı ihtiyacınızı en lezzetli şekilde karşılayacak. Sodalı yapısı ile kabarmaya doymayan bu kek, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olmaya aday.

Kabarık, yumuşacık ve lezzetli bir kek yapmanın sırlarını öğrenmeye hazır mısınız? İftar sonrası çay saatleriniz için ideal olan sünger kek tarifi, tatlı severlerin yeni favorisi olacak.

İftar sonrası çayınızı sünger kekle taçlandırmaya ne dersiniz? Maden suyu ve yoğurt ile hazırlanan bu kek, kabarıklığı ve yumuşaklığı ile herkesi büyüleyecek. İşte adım adım sünger kek tarifi ve püf noktaları...

KABARMAYA DOYMAYAN SÜNGER KEK İÇİN TARİFİ

MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 şişe maden suyu (200 ml.)
1,5 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı limon suyu
1/2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
3 su bardağı un

SÜNGER KEK TARİFİ

1) Bir kabın içerisine yumurtaları kırın ve toz şekerle birlikte güzelce çırpın.
2) Ardından yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek güzelce karıştırın. Üzerine soda, kabartma tozu ve limon suyunu da ekleyerek bir kez daha karıştırın.
3) Vanilya ve unu eleyerek ilave edin ve spatula yardımıyla karıştırın. Hazırladığınız kek harcının bir kısmını ayırın.
4) Ayırdığınız harca kakao ilave edin ve güzelce çırpın.
5) Sade kek harcını yağlanmış, unlanmış kek kalıbına aktarın  ve içerisine kakaolu harcı da dökün.
6) Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 - 35 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.

PÜF NOKTASI

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

İçindeki soda, kabartma tozu ve limon suyuyla birlikte kabarmasına yardımcı oluyor. Yoğurdun da sulu kısmını kullanmaya özen gösterin. Dilerseniz içerisine limon ya da portakal kabuğu da ilave edebilirsiniz.

İftar sonrası çay saatleriniz için mükemmel bir seçenek olan kabarmaya doymayan sünger kek, maden suyu ve limon suyu gibi malzemelerle hazırlanıyor. Bu özel tarif, lezzeti ve hafifliği ile tatlı krizlerinizi en güzel şekilde sonlandıracak. Siz de bu tarifi deneyerek, iftar sonrası çay saatlerinize lezzetli bir dokunuş ekleyebilir, sevdiklerinizle birlikte bu muhteşem lezzetin tadını çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun!