Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Elinizdeki malzemelerle hızlıca harikalar yaratmaya hazır mısınız? Mayasız ve tam ölçülü, 10 dakikada hazır yumuşacık bazlama tarifimiz, kahvaltı ve çay saatlerinize lezzet katmak için burada!

Pratiklik ve lezzet bir arada! 10 dakikada hazırlanan bu bazlama tarifiyle, kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi daha da özel kılın. Mayasız, yumuşacık ve puf puf kabaran bu lezzeti kaçırmayın.

Kahvaltı hazırlıklarınızda zamanla yarışıyorsanız, işte size mükemmel bir çözüm: 10 dakikada hazırlayabileceğiniz, mayasız ve yumuşacık bazlama tarifi. Bu tarif, sabahlarınıza lezzet katacak!

Bazlama Tarifi

Malzemeler;

4 su bardağı un (480 gr)
1 su bardağı yoğurt (220 gr)
1 su bardağı su (200 ml)
1 paket kabartma tozu (10 gr)
1 tatlı kaşığı tuz (8 gr)
1 yemek kaşığı sıvı yağ (10 ml)

Bazlama Tarifi

Yoğurma kabına yoğurt, su, kabartma tozu ekleyip karıştıralım.
Üzerine kontrollü bir şekilde un, tuz ve sıvı yağ ekleyip yumuşacık bir hamur yoğuralım.
Hamuru 10 eşit bezeye bölelim ve üzerini kapatalım.
Bezeleri merdane yardımı ile tatlı tabağı büyüklüğünde açalım.
Yağsız ve önceden ısıtılmış tavada her iki tarafını çevirerek pişirelim.
Üzerine tereyağı sürüp servis edelim.

Bu hızlı ve pratik bazlama tarifiyle, kahvaltı sofralarınız artık daha lezzetli ve özel. 10 dakikada hazırlanan bu mayasız, yumuşacık bazlamalar, tüm ailenizi mutlu edecek. Hazırlaması kolay, tadı damağınızda kalacak bu tarif, kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak. Deneyen herkesin bayıldığı bu tarifle, siz de kahvaltı sofralarınızı şenlendirin. Afiyet olsun!