Misafirlerinize sunmak için hızlı ve lezzetli bir tatlı mı arıyorsunuz? Pudra şekerli kurabiye tarifimiz, hem pratik hem de damak çatlatan lezzetiyle tam size göre.

Diyet yapanlar için lezzetli bir haberimiz var! Sadece 44 kalorili bu pudra şekerli kurabiye tarifi ile tatlı ihtiyacınızı suçluluk hissetmeden giderebilirsiniz.

Çay saatlerinizi taçlandıracak, pastanelerdeki lezzeti aratmayacak bir kurabiye tarifi arıyorsanız, pudra şekerli kurabiye yapımı tam size göre. Hem kolay hem de lezzetli bu tarif, herkesi mutlu edecek.

Malzemeler

• 250 g tereyağı

• 1 su bardağı pudra şekeri

• 1 paket vanilya

• 3,5 su bardağı un

• 1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

• Pudra şekeri

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

Hazırlanışı:

İlk olarak yoğurma kabımıza tereyağı, pudra şeker ve vanilyayı alarak malzemelerimizi elimizle karıştıralım.

Ardından unumuzun bir kısmını ve kabartma tozunu ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Unu kontrollü bir şekilde, yavaş yavaş eklemelisiniz.

Ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde ettikten sonra hamurumuzdan parçalar alalım ve avuç içerisinde yuvarlayarak şekil verelim.

Hazırladığımız kurabiyelerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize dizelim.

Kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 160°C fırında 15 dakika pişmeye bırakalım.

Soğuyan kurabiyelerimizin üzerine pudra şekeri serperek servis edelim.

Pudra şekerli kurabiye tarifi ile mutfakta geçireceğiniz zamanı keyifli hale getirin ve sevdiklerinize unutulmaz tatlar sunun. Bu tarif, hem pratikliği hem de lezzetiyle herkesin favorisi olacak. Sadece 15 dakikada hazırlayabileceğiniz bu kurabiyeler, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Unutmayın, lezzetli anılar paylaştıkça güzelleşir. Afiyet olsun!