Anne elinden çıkmış gibi lezzetli ve ağızda dağılan kurabiyeler yapmaya hazır mısınız? Anne kurabiyesi tarifi, mutfakta geçireceğiniz zamanı değerli kılacak ve beş çaylarınıza eşlik edecek.

Çocukluk anılarınızı tatlandıran o eşsiz lezzeti evinizde yapmaya ne dersiniz? Anne kurabiyesi tarifi, malzemeleri ve püf noktaları ile mutfakta lezzetli anılar yaratmanız için burada.

Beş çaylarının vazgeçilmezi, beslenme çantalarının yıldızı anne kurabiyesini evde yapmaya ne dersiniz? Bu tarif, her ısırıkta sizi çocukluğunuza götürecek ve lezzetiyle büyüleyecek.

Anne Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler:

1 adet yumurta

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı sıvı yağ

1,5 su bardağı toz şeker

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı karbonat

Yaklaşık 6-6,5 su bardağı un

İsteğe bağlı kuru üzüm

Üzerine;

Toz şeker

Anne Kurabiyesi Yapılışı:

Un ve kuru üzüm harici tüm malzemeler harmanlanır.

Un azar azar eklenerek, yumuşak ve ele yapışan bir hamur elde edilir.

Kuru üzüm koyacaksanız ilave edilip yoğurulur.

Avuç içi yağlanarak, hamurdan iri parçalar koparılır.

İstediğiniz şekli verebilirsiniz.

Üzeri, toz şekere batırılır.

Yağlanmış tepsiye dizilir.

Önceden ısıtılmış, alt üst ayar 170-180 derece kızgın fırında, nar gibi kızarana kadar pişirilir.

Afiyet Olsun…

Püf Noktası:

Ele yapışan ve yumuşak kıvamda bir hamur elde edilmelidir.

El hafif yağlanarak şekil verilir.

Fazla un katarsanız fırından çıkarınca sertleşir kuru olur.

Pastanede bile böylesi yok: Lezzetiyle büyüleyen Ekler tarifi Pastanede bile böylesi yok: Lezzetiyle büyüleyen Ekler tarifi

Yayılmasını önlemek için kızgın fırına verin.

Karbonatı mutlaka kullanın.

Anne kurabiyesi, çocukluğumuzun vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Bu tarif ile mutfakta hem eğlenecek hem de sevdiklerinize unutulmaz tatlar sunacaksınız. Unutmayın, en iyi tarifler sevgiyle yoğrulur ve paylaşıldıkça güzelleşir. Şimdi mutfakta sizi ve sevdiklerinizi bekleyen bu lezzetli anılara bir yenisini eklemenin zamanı. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi