Puf poğaça, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Yoğurt ilavesiyle poğaçanızın hem lezzeti hem de dokusu inanılmaz derecede iyileşecek. İşte mutfakta fark yaratacak yoğurtlu puf poğaça tarifi!

Kabarık ve lezzetli poğaçalar yapmanın sırrı bu tarifte gizli! Yoğurt kullanarak hazırlayacağınız bu puf poğaça tarifi ile tüm misafirlerinizi etkilemeye hazır olun.

Eğer poğaçalarınızın daha kabarık ve lezzetli olmasını istiyorsanız, bu yoğurtlu puf poğaça tarifi tam size göre. Basit malzemelerle mükemmel sonuçlar almanın yollarını keşfedin.

Malzemeler

1 su bardağı ılık su (200ml)
1 su bardağı yoğurt (200ml, oda sıcaklığında) Buzdolabından çıkarıp 10-15 dakika dinlenmeye bırakın.
1 su bardağı sıvı yağ (150ml'den 200ml'ye kadar kullanılabilir)
2 yumurta akı (sarısının üstüne)
1 paket maya
2 çay kaşığı tuz
3-4 yemek kaşığı toz şeker
6-7 su bardağı un (hamurun sertliğine göre un miktarını ayarlayın)

Üst için

2 yumurta sarısı
çörek otu, susam veya haşhaş tohumu (isteğe bağlı)

Baharatlı haşlanmış patates, maydanozlu lor, kaşar peyniri, kıyma vb. kullanarak en sevdiğiniz iç harcı hazırlayabilir veya iç harcı boşaltıp sade bir börek hazırlayabilirsiniz.

Tadına doyamayacaksınız! Yazın serinletici kezzeti: Margarinsiz Limonlu Kurabiye tarifi Tadına doyamayacaksınız! Yazın serinletici kezzeti: Margarinsiz Limonlu Kurabiye tarifi

Tarifi

Şeker, maya ve ılık suyu karıştırın. Karışımın üzerini streçle kapatıp 10 dakika dinlenmeye bırakın.
Maya köpürmeye başlayınca un dışındaki tüm malzemeleri ekleyip tekrar karıştırın. Son miktarda unu ekleyip yoğurmaya başlayın.
Yoğunlaşan hamurun üzerini örtüp 30 dakika mayalanmaya bırakın. Bu size ideal seviyeye gelmiş yumuşak bir hamur işi verecektir. Fermantasyon işlemi tamamlandıktan sonra hamuru küçük porsiyonlara bölün.
Hamuru avucunuzda yuvarlayıp dilediğiniz şekli verin ve tepsiye dizin. Hamurun daha fazla mayalanması ve yumuşaması için hamuru 40-45 dakika daha tepside bırakın.
Hamuru önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında pişirin. Fırına koymadan önce hamur topunun üstünü yumurta sarısı ile yağlayın ve çörek otu veya susamla süsleyin.
Fırından çıktıktan sonra üzerini örtmek yumuşak kalmasına yardımcı olacaktır.

Bu yoğurtlu puf poğaça tarifi ile mutfakta yeni lezzetler yaratın. Süt yerine yoğurt ekleyerek poğaçalarınızın nasıl daha kabarık ve lezzetli hale geldiğini göreceksiniz. Deneyin ve bu benzersiz lezzetin tadını çıkarın. Şimdiden afiyet olsun!