Evlat!
Derdi olmayanın yazısı olmaz. Yazmak için -toplum adına- dertlenmek gerekir.

Evlat!
Düzeltmenin yolu önce düzelmekten geçer. Özelde ailede genelde toplumda baştaki örnekler güzel olursa diğerleri de güzel olur.  Kötü olursa sonradan gelenler de kötü olur.

Evlat!
Allah salanı değil tedbir alanı korur. Hayatın her alanında önce tedbir sonra takdir gerekir.

Evlat!
Günümüzde anlatmadan anlaşılmayı beklemek susuz tarlaya maydanoz ekmek gibidir. Onun için anlaşılmak istiyorsan anlatacaksın.

Evlat!
Dışardan ailesinin yanına gelen gelin/damat gideceği zaman ‘’sevgili ailem,15 gün beraber kaldık. Bir çırpıda geçti. Farklı memleketin insanlarıyız, bilerek bilmeyerek bir hatamız olduysa affola. İnşallah sonraki gelişimizde daha dikkatli olur ve aynı hataları yapmayız’’ derse ne kazanır ne kaybeder.  Hata yapmış olsa bile bu güzel söz üzerine affola.

Evlat!
İstersen bir yılda bitir ama elinin altında mutlaka okuduğun başlı bir kitabın olsun. En azından sorulduğunda son okuduğun kitap diye kolayca söylersin.

Evlat!
Bir insan yaptığından yapmadığından rahatsız olmuyorsa ona sabırdan başka yapabilecek bir şey yoktur. Çünkü insanı frenleyen rahatsızlıktır.

Evlat!
İnsan köyünden, ilçesinden, ilinden uzun süre uzaklarda durup sonra geldiğinde eski eşini dostunu, tanıdıklarını mezarlıkta görür. İsimlerini mezar taşlarında okur. Mezarlıkta görmeden önce görmek istiyorsan çok ırak kalma arada uğra.

Evlat!
Eskiden insanlar, aile içindeki sıkıntılarını, sitemlerini komşularının bile duymasını istemezdi. Şimdi içini boşaltacak kimseler -samimi dostlar- bulamadığı için sosyal medya aracılığıyla dünyaya ilan ediyor. Sen yine böyle bir ilandan uzak durmaya çalış.

Evlat!
Kitapta emek var. Emeğin hakkı da para ile ödenmeyecek kadar. O nedenle yazarını -içeriğini- sevmesen de kitabını kitap olduğu için sev. Kazanan sen olursun.

TAVSİYE: 50 yılın birikimi olan, muhtevasında 660 adet farklı nükteli nasihatin yer aldığı Mahirane Söylemler ve –hikâyeden şiire sızan- Susamak, Depremle Yaşamak ve Kazalar Geliyorum Demez kitaplarımı mutlaka okumanızı ve evlatlarınıza okutmanızı samimi olarak tavsiye ediyorum. 536 5681141 No.lu telefondan iletişime geçerek,  (150 TL) benden imzalı olarak temin edebilirsiniz.