Kahvaltı sofralarının starı pamuk poğaçalar, evde de kolayca yapılabilir. Bu detaylı tarif ile poğaçalarınız hem göz alıcı hem de lezzetli olacak. Hazırsanız, yumuşacık poğaça yapımına başlayalım!

Yumuşacık, puf puf bir poğaça hayaliyle mi yanıp tutuşuyorsunuz? İşte, evde pamuk gibi poğaçalar yapmanızı sağlayacak muhteşem bir tarif! Malzemelerinizi hazırlayın, sizi mutfakta bir macera bekliyor.

Poğaça yapmanın en lezzetli ve en yumuşak yolu: Pamuk poğaça! Bu tarifle, mutfakta geçireceğiniz zamanın keyfini çıkarın ve sevdiklerinize unutulmaz lezzetler sunun. İşte, adım adım pamuk poğaça yapımı...

MALZEMELER

Hamuru için:

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (beyazı içine, sarısı dışına sürülecek)
1,5 tatlı kaşığı instant maya
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı un

İçi için:

3 su bardağı kaşar peyniri (ya da beyaz peynir)

TARİF

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Geniş bir kaba suyu, sıvı yağı, yumurtanın akını, mayayı, toz şekeri ve sütü alıp maya eriyene kadar karıştırın.
Yavaş yavaş unu ve tuzu ilave edin ve kaşıkla karıştırmaya devam edin.
Un ilave ettikçe elinizle yoğurmaya başlayın ve hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edin. (daha az ya da daha fazla un kullanmanız gerekebilir)
Hamur kabını unlayın ve hamuru tekrar içine yerleştirin. Streç film ile sarın. Üzerini ayrıca bir bez ile örtün ve 1 saat boyunca iyice kabarana kadar dinlendirin.
Tezgahı unlayın. Elinizle hamurun havasını alın ve tezgahta tekrar yoğurun.
Hamura uzunlamasına şekil verin. Yumurtadan büyük parçalara bölün
Elinizle yuvarlayarak bezeler yapın ve açın. İçine küp doğradığınız kaşarları (beyaz peynir vb.) yerleştirin ve kapatıp yuvarlayın.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin ve üzerini temiz bir bezle örtüp 40 dakika dinlenmeye bırakın.
2 adet yumurta sarısını üzerilerine sürün. Çörek otu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 22 dakika boyunca pişirin.

Artık pamuk gibi yumuşacık poğaçalar yapmanın sırlarını biliyorsunuz. Bu tarif ile kahvaltılarınız daha da lezzetli hale gelecek. Mutfakta geçireceğiniz bu keyifli anların tadını çıkarın ve yaptığınız poğaçaları sevdiklerinizle paylaşın. Unutmayın, paylaştıkça çoğalan tek şey lezzettir!