Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

Fındık ve pudra şekeriyle zenginleştirilmiş bu eşsiz Kaşık Helvası tarifi ile mutfakta fark yaratın. Lezzetli ve pratik bu tatlı, herkesin beğenisini toplayacak.

Geleneksel Türk tatlılarından biri olan Kaşık Helvası, fındık ve pudra şekerinin muhteşem uyumu ile damakları şenlendiriyor. İşte bu lezzeti evinizde nasıl hazırlayabileceğinize dair püf noktaları.

Kaşık Helvası, özel günlerinizde ya da sıradan bir akşamüstü çayının yanında sunabileceğiniz mükemmel bir tatlıdır. Evde helva yapmanın inceliklerini bu tarif ile keşfedin.

MALZEMELER

1 paket margarin
3 su bardağı un
1 su bardağı iri dövülmüş fındık
2 paket (250 g) pudra şekeri

TARİF

1 paket margarin tencerede eritilir. Eritilen margarine un eklenerek 20-25 dk orta ateşte karıştırılarak kavrulur.

İri dövülmüş fındıklar da karışıma ilave edildikten sonra tekrar 20-25 dk kavrulur.

Ocaktan alınan karışıma pudra şekeri ilave edilir. Elimiz karışımın sıcaklığına dayanabileceği ısıya geldiğinde helva kaşıkla alıp avuç içimizle bastırılıp kaşıktan çıkartılır.

Bu nefis Kaşık Helvası tarifi ile mutfakta geçireceğiniz vakit, size ve sevdiklerinize keyifli anlar yaşatacak. Fındıklı ve şekerli bu eşsiz lezzet, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biri olarak sofralarınıza şıklık katmaya devam edecek. Şimdiden afiyet olsun!