Geleneksel lezzetlerden vazgeçemeyenler ve yenilikçi tatlar arayanlar için fincan tatlısı, mutfakta geçireceğiniz zamanı keyifli bir deneyime dönüştürecek. Nasıl mı? Hemen anlatalım.

Ev yapımı tatlıların vazgeçilmezi fincan tatlısı, hem sade hem de kakaolu versiyonlarıyla tatlı krizlerinizin yeni kurtarıcısı olmaya aday. Peki, bu lezzeti evde nasıl yapabilirsiniz?

Fincan tatlısı, tembel günlerin en tatlı kurtarıcısı olarak karşımıza çıkıyor. Pratik yapımı ve enfes lezzetiyle, evde tatlı yapmanın püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz.

Fincan Tatlısı Tarifi

Malzemeler:

1 litre süt

2 kahve fincanı un

1 yemek kaşığı tereyağı

2,5 kahve fincanı toz şeker

1 paket vanilya

1 su bardağı Hindistan cevizi rendesi

Üzeri İçin:

Tarçın çubukları veya dilediğiniz bir meyve

Fincan Tatlısı Yapılışı:

Süt, un ve şekeri derin bir tencereye alın. Çırpma teli yardımıyla karıştırın.

Muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte güzelce pişirin.

Muhallebi koyu bir kıvam alıp göz göz olup, kaynamaya başladığında tereyağını ve vanilyasını ilave edip tekrar karıştırın.

Pişen muhallebiyi ocaktan alın.

Kahve fincanlarına, üstlerinde 1 parmak boşluk bırakacak şekilde kepçe yardımıyla pay edin.

Fincandaki muhallebileri önce oda sıcaklığına getirmek için tezgâhın üzerinde, daha sonra da buzdolabında en az 4 saat soğumaya bırakın.

Soğuyan muhallebileri fincandan yavaşça çıkarıp Hindistan cevizine bulayın.

Hindistan cevizine bulanan muhallebileri servis tabağına alıp üstlerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Püf Noktası:

Fincanlara muhallebiyi sıcak olarak koymalısınız.

Mutlaka fincanlar ıslatılmış olmalı.

Hatta 1 çay kaşığı kadar su bırakın içerisinde.

Çıkartırken fincanın dibine hava aldırmanız yeterli olacaktır.

Margarin yerine tereyağı kullanılabilir, ama margarin tatlıyı daha çok donduruyor. Tatlıyı fincandan çıkarmakta zorlanıyorsanız, fincana bir çay kaşığı su koyabilirsiniz.

Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır? Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır?

Tembel gelin tatlısı olarak da bilinen fincan tatlısı, evde tatlı yapmanın en keyifli yollarından biridir. Bu tarif ile mutfakta geçirdiğiniz zamanı değerlendirebilir, sevdiklerinize kısa sürede lezzetli bir sürpriz yapabilirsiniz. Fincan tatlısının püf noktalarını takip ederek, her seferinde mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz. Tatlı yemeğin en güzel yanı paylaşmaktır, bu yüzden hazırladığınız fincan tatlısını sevdiklerinizle birlikte afiyetle yiyin.