İzmir köftesi yapmak, düşündüğünüzden çok daha kolay! Bu adım adım tarif ile evinizde, misafirlerinizi etkileyebilecek muhteşem köfteler hazırlayabilirsiniz.

İzmir köftesi, özel günlerde ya da sıradan bir akşam yemeğinde sofralarınızı süsleyecek bir tarif. Patates ve baharatların mükemmel uyumu ile bu lezzetli köfteye kimse hayır diyemeyecek.

İzmir köfte tarifi, patatesin ve köftenin zirveye taşıdığı lezzetleriyle bilinir. Enfes sosuyla hazırlanan bu köfte tarifi, yiyen herkesi kendine hayran bırakıyor.

MALZEMELER

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

Sebzeler için:

3 adet büyük boy patates
2 adet çarliston biber

Köftesi için:

500 gram orta yağlı kıyma
1 adet rendelenmiş kuru soğan
3 yemek kaşığı bayat ekmek içi ya da galeta unu
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı pul biber

Sosu için:

2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 adet rendelenmiş domates
2 su bardağı sıcak su
1/2 çay kaşığı kekik

Kızartmak için:

1,5 su bardağı ayçiçek yağı

TARİF

Oval bir kap içerisine, rendelenip suyu iyice sıkılmış soğanı, ıslatılıp iyice sıkılmış bayat ekmekleri ya da galeta ununu, yumurtayı, baharatları, ince kıyılmış maydanozu ve tuzu ekleyin.
Tüm malzemelerin çok iyi bir şekilde bütünleşmesi için güzelce yoğurun.
Köfte harcından avuç içi kadar parçalar alıp, yuvarlayarak parmak uzunluğunda ince ve uzun şekil verin ve şekil verdiğiniz köfteleri bir tabağa dizmeye başlayın.
Kabuklarını soyduğunuz patatesleri elma dilimi şeklinde doğrayın. Ay çiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Patatesleri kızartın.
Kızaran patatesleri bir peçete ile kapladığınız bir tabağın üzerine alın.
Domatesleri de elma dilimi şeklinde doğrayın. Saplarını kestiğiniz yeşil biberleri, uzunlamasına ortadan ikiye kesin.
Patateslerden sonra köfteleri tam pişirmeden kızartın.
Bir peçete ile kapladığınız bir tabağın üzerine kızarttığınız köfteleri yerleştirin.
Sosu hazırlamaya başlamak için ay çiçek yağını başka bir tavada kızdırın. Domates salçasını biraz dakika kavurun.
Daha sonra 3 adet rendelenmiş domatesi, 2 su bardağı su, 1 çay kaşığı kekik ve tuz ekleyip 10 dakika kaynatın.
Bu sırada kızarttığınız, köfte, patatesleri sırayla bir fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine domates ve biberleri yerleştirin.
Daha sonra hazırlamış olduğunuz sosu üzerilerini kapatacak şekilde dökün.
Önceden ısıltılmış 200 derece fırında domates ve biberler kızarana kadar pişirin. Ilık olarak servis edin.

Bu nefis İzmir köfte tarifi ile evde kolayca restaurant kalitesinde köfte yapabilirsiniz. Lezzetli sosu ve patatesin mükemmel uyumu ile bu köfte, sofralarınızın yıldızı olacak. Tarifi deneyin, ailenizi ve misafirlerinizi bu eşsiz lezzetle tanıştırın. Her lokmada İzmir’in eşsiz tatlarını hissedeceğiniz bu köfte, kesinlikle denemeye değer. Şimdiden afiyet olsun!