Çikolata severlerin vazgeçilmezi olan ağlayan kek, hem göze hem damağa hitap eder. İşte en lezzetli ağlayan kek tarifinin sırları!

Anadolu’nun en sevilen tatlısı: Sadece 30 dakikada hazırlanan Şekerpare tarifi Anadolu’nun en sevilen tatlısı: Sadece 30 dakikada hazırlanan Şekerpare tarifi

Ağlayan kek yapımı düşündüğünüzden çok daha kolay. Bu adım adım rehber ile mükemmel çikolatalı keki her seferinde başarıyla yapın.

Ağlayan kek, her yaş grubundan insanın beğenisini kazanan, çikolatalı ve nemli yapısıyla dikkat çeker. Bu tarif, tatlı krizlerinizin yeni çözümü olacak!

MALZEMELER

Kek hamuru için:

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un

Keki ıslatmak için:

1,5 su bardağı soğuk süt

Ara kısmı için:

2 paket krem şanti
1,5 su bardağı soğuk süt

Üst kısmı için:

1 paket çikolata sosu
40 gram bitter çikolata (ya da sütlü çikolata)

TARİF

Önce kek hamurunu hazırlıyoruz. Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpıyoruz, sütü yağı ilave ediyoruz, kakao ilave ediyoruz, unu kabartma tozunu ekliyoruz.
Büyük boy yada orta boy borcamın altını yağlayıp harcı döküyoruz. 170 derece fırında 35.40 dakika pişiriyoruz. Bir kürdan yardımıyla içini kontrol ediyoruz. Pastaya kürdanı batırıyoruz, yapışmıyorsa pişmiştir.
İlk sıcaklığı çıkan pastaya kürdanla delikler açıyoruz, soğuk sütü üzerine gezdiriyoruz. Krem şantiyi iyice çırpıyoruz köpürtüyoruz, kıvam alana kadar çırpıyoruz .Tamamen soğumuş pastanın üzerine eşit yayıyoruz pastayı dolaba kaldırıyoruz. Çikolata sosunu paketin üzerinde ki yazılı şekliyle hazırlıyoruz, kıvam alınca ocağı kapatıyoruz
İçine çikolatayı ilave edip eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Çikolata sosa katmasanız da olur. Sosu soğumaya alıyoruz.
Tam soğuyan sosu eşit olarak pastanın üzerine döküyoruz.
Dolapta 4.5 saat dinlenmeye bırakıyoruz.