Sosyal medyada gündem olan Dubai çikolatası, hem tarifi hem de lezzeti ile büyük ilgi görüyor. İnsanlar, bu lezzetli ve zengin içerikli çikolatayı evde denemek istiyor. Peki, Dubai çikolatası nasıl yapılır? İçinde neler var ve tarifi nedir? İşte tüm merak edilenler…

Dubai Çikolatası Nedir?

Börek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı: Az malzemeyle mükemmel Börek nasıl yapılır? Börek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı: Az malzemeyle mükemmel Börek nasıl yapılır?

Dubai çikolatası, özellikle fındık, fıstık ve hurma gibi kuru yemişler ve meyvelerle zenginleştirilmiş bir tatlıdır. Çeşitli malzemelerin uyumuyla hazırlanan bu çikolata, giderek popülerleşen bir lezzet haline gelmiştir.

Dubai Çikolatası Malzemeleri

200 gram bitter çikolata (isteğe göre sütlü çikolata kullanılabilir)
100 gram süt kreması
1 yemek kaşığı tereyağı
50 gram kavrulmuş fındık
50 gram tuzsuz Antep fıstığı
10 adet hurma (çekirdekleri çıkarılmış ve küçük doğranmış)
1 tatlı kaşığı vanilya özü
1 yemek kaşığı bal (isteğe bağlı)
İsteğe bağlı rendelenmiş hindistancevizi veya kakao (dış kaplama için)

Dubai Çikolatası Nasıl Yapılır?

Çikolatayı eritme: Bitter çikolatayı küçük parçalara ayırıp benmari usulü eritin, ardından tereyağını ekleyerek karıştırın.
Süt kreması: Ayrı bir tencerede süt kremasını ısıtın, ancak kaynatmamaya dikkat edin. Isınan kremayı eritilmiş çikolataya ekleyin ve karıştırın.
Malzemeleri ekleme: Küçük doğranmış hurma, kavrulmuş fındık, Antep fıstığını ve vanilya özünü çikolata karışımına ekleyin. Balı da ekleyip tüm malzemeleri iyice karıştırın.
Soğutma: Karışımı yağlı kağıt serili bir kaba dökün ve buzdolabında 2-3 saat soğumaya bırakın.
Servis: Soğuyan çikolatayı kareler halinde kesin. Üzerine isteğe göre rendelenmiş hindistancevizi veya kakao serpebilirsiniz.