Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Çorum ve çevresindeki bölgeler için kritik hava durumu tahmininde bulundu. 16 Ekim 2024 Çarşamba gününden itibaren hava sıcaklıklarının batı kesimlerden başlayarak bölgede hissedilir derecede 6 ila 12 derece azalacağı ve mevsim normallerinin altına ineceği öngörülüyor.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, Çorum ve çevrelerinde yüksek kesimlerde kar yağışı bekleniyor.

Yapılan açıklamada, “16 Ekim 2024 Çarşamba gününden itibaren hava sıcaklıklarının batı kesimlerden başlayarak bölgemiz genelinde hissedilir derecede ( 6 ila 12 derece) azalacağı ve mevsim normallerinin altına ineceği tahmin edilmektedir. Soğuk havanın kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte hafta başına kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor” denildi.

Soğuk hava ile birlikte bölgemiz yüksek kesimlerinde ve yaylalarında mevsimin ilk kar yağışının görüleceği tahmin edildiği ve meydana gelebilecek kuvvetli yağış, fırtına ile tarımsal faaliyetler bakımından zirai don riskine karşı Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahmin, meteorolojik değerlendirme ve erken uyarıların takip edilmesi gerektiğinin altı çizildi.

Çorum’da büyük operasyon! Dolandırıcılık ve hırsızlık suçları olan 22 şahıs yakalandı! Çorum’da büyük operasyon! Dolandırıcılık ve hırsızlık suçları olan 22 şahıs yakalandı!

Önümüzdeki hafta başına kadar bölgemize bağlı il merkezlerinde gerçekleşmesi beklenen en yüksek ve en düşük hava sıcaklıkları ise şu şekilde:

Tokat : 10/3
Amasya : 14/4
Ordu : 14/10
Kastamonu : 10/0
Çorum : 13/0
Sinop : 16/9