Misafirlerinizi ağırlarken sunabileceğiniz harika bir lezzet: Ispanaklı börek! Pratik yapımı ve lezzetiyle herkesin favorisi olan bu börek, sofralarınıza renk katacak. Ispanaklı börek nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte size detaylı tarif ve püf noktaları.

Pastaneden hiçbir farkı yok! Evde Laz böreği nasıl yapılır? Ustasından Laz böreği tarifi Pastaneden hiçbir farkı yok! Evde Laz böreği nasıl yapılır? Ustasından Laz böreği tarifi

Ispanaklı börek, yufkanın çıtırlığı ve ıspanaklı harcın enfes tadıyla birleşerek ortaya çıkan muhteşem bir lezzettir. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tarif, hem sağlıklı hem de çok lezzetli. Yediden yetmişe herkesin seveceği ıspanaklı börek tarifini adım adım sizlerle paylaşıyoruz.

Kahvaltıdan akşam çayına kadar her öğünde tüketebileceğiniz harika bir tarif: Ispanaklı börek! Pratik yapımı ve mükemmel lezzetiyle bu börek, herkesin favorisi olacak. Ispanaklı börek yapmanın püf noktaları ve gerekli malzemelerle işte enfes tarifimiz.

MALZEMELER

3 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
250 gram yoğurt
1 şişe soda
500 gram ıspanak
1 yemek kaşığı tuz
1 kahve fincanı un
5 adet yufka
Çörek otu

TARİF

Ispanaklı iç harcı için derin bir kaba yumurta, sıvı yağ, yoğurt ve sodayı alıp karıştırın.
Yıkayıp doğradığınız ıspanakları bir kapta tuzla birlikte ovun.
Ispanakların üzerine 1 kahve fincanı un ekleyip karıştırın.
Fırın tepsisini güzelce yağlayın ve ilk katman için 1 tane yufkayı, kenarları taşacak şekilde tepsiye serin.
Yufkanın üzerine iç harçtan 2-3 yemek kaşığı döküp yayın.
Üstüne bir kat daha yufkayı sermek için yufkayı küçük parçalara ayırın. Parçaladığınız yufkaları sıvı harca batırıp tepsiye dizin.
Yufkanın üstüne yine harçtan 1-2 kaşık gezdirin.
Üçüncü yufkayı da parçalara ayırın, sıvı harca batırıp tepsiye yerleştirin.
Yufkanın üstüne kalan ıspanakları ekleyin.
Dördüncü yufkayı da parçalara ayırın, sıvı harca batırıp üstüne yerleştirin ve ıspanakların üzerini örtün.
Beşinci yufkayı sıvı harca batırarak tepsiye serin.
Tepsinin kenarındaki ilk katman yufkanın kenarlarını içe doğru kapatın.
Kalan sıvı harcı böreğin üstüne dökün.
Yufkalı böreği düzgünce dilimleyin ve buzdolabında yarım saat ya da 1 saat bekletin.
Böreği buzdolabına koyduktan sonra fırını 180 derecede ayarlayın ve çalıştırın.
Buzdolabından çıkardığınız böreğin üzerine çörek otu serpin ve fırına atın.
Börek kızarana kadar 35 dakika kadar pişirin.
Börek piştikten sonra biraz dinlendirin ve servis edin.

Yediden yetmişe herkesin favorisi olan ıspanaklı börek tarifi ile sofralarınıza lezzet katabilirsiniz. Pratik yapımı ve mükemmel lezzetiyle bu börek, misafirlerinizi ve ailenizi mutlu edecek. Tarifimizi adım adım uygulayarak, çıtır çıtır yufkası ve nefis ıspanaklı harcıyla herkesin beğenisini kazanacak bir börek hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!