İnanın bu börek kokusu komşunuzu çileden çıkartacak ve kapınızın zilini çalıp tadına bakmak isteyecektir. Bir tadına bakınca da kendisini frenleyemeyecek, tabaktakileri silip süpürecektir. Lezzetine doymayan komşunuz sizden bu böreğin tarifini kesin isteyecektir.

Her lokmada lezzet: Ev yapımı Açma tarifi Her lokmada lezzet: Ev yapımı Açma tarifi

Sodalı dilim böreği ile fırından çıkardığınız anda tükenen bir lezzet yakalayın. Bu tarifteki püf noktalarına dikkat ederek, çok az malzemeyle muhteşem bir börek yapabilirsiniz. Bu pratik ve lezzetli tarifle misafirlerinizi etkilemeye hazır olun.

Bu sodalı dilim börek tarifini deneyen bir daha vazgeçemiyor. Puf puf kabaran ve mis gibi kokan bu börek, hem kolay hem de çok lezzetli. İhtiyacınız olan malzemeler sadece 6! Komşularınız bile bu tarife bayılacak ve sizden tarifini isteyecek.

Puf Puf Kabaran Sodalı Dilim Börek İçin Malzemeler

6 adet yufka
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
125 gr eritilmiş tereyağı
½ su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 şişe soda
400 gr beyaz peynir
250 gr kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz
1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı
½ çaybardağı yoğurt

Dilim Börek Tarifi

Önce böreğin sosunu yapmayla işe başlıyoruz. Bunun için karıştırma kabına yumurta, yoğurt, tereyağı, süt, sıvı yağ ve sodayı alarak malzemeleri karışana kadar tel çırpıcı ile çırpıyoruz.
Daha sonra üzerine beyaz peynir, kaşar peyniri rendesi, kıyılmış maydanoz ve kabartma tozunu ilave ederek karıştırıyoruz.
Yufkamızın bir tanesini açıyoruz üzerine hazırladığımız iç harcını göz kararı bir miktarı sürüyoruz.
Daha sonra üzerine 2. kat yufkamızı serip aynı işlemi tekrarlıyoruz. Yufkalarımız bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz.
Son yufkamızı da serip iç harcının kalanını sürüyoruz ve yufkalarımızı çok sıkı olmayacak şekilde rulo haline getiriyoruz.
Daha sonra hazırladığımız ruloyu 3 eşit parçaya bölüyoruz. Her bir parçayı streç film ile sarıyoruz ve en az 1 saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
Buzdolabından çıkardığımız böreğimizi dilimleyerek pişirme kâğıdı serdiğimiz fırın tepsisine sıra ile yerleştiriyoruz. Böreğimizin fazlasını daha sonra pişirmek üzere buzdolabı poşetine yerleştirerek buzdolabına kaldırabilirsiniz.
Böreğimizin üzerine sürmek için yoğurt ve yumurta sarısını karıştırıp çırpıyoruz. Bu sosumuzu da böreğimizin üzerine bir fırça yardımı ile bolca sürüyoruz.
Daha önceden 200 derecede ısıttığımız fırına tepsimizi sürüp yaklaşık 40-45 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Fırından aldığımız böreği 10 dakika kadar dinlendirip sıcak servis yapabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi