Alman pastası, herkesin sevdiği, pastanelerde sıkça rastladığımız bir lezzet. Peki, bu nefis pastayı evde kendiniz yapmaya ne dersiniz? İşte kolay ve pratik tarifiyle Alman pastasını evde yapmanın tüm sırları.

Ev yapımı Alman pastası ile pastaneleri kıskandırın! Bu basit ve lezzetli tarif, size adım adım nasıl puf puf kabaran bir pasta yapacağınızı gösterecek.

Pastane usulü mini Alman pastasını evde yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Bu tarifi takip ederek, lezzetli ve gösterişli pastalarınızla tüm gözleri üzerinize çekebilirsiniz.

PASTANE USULÜ MİNİ ALMAN PASTASI TARİFİ

MALZEMELER

Hamur İçin:

1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
75 gram tereyağı
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket instant maya
5 su bardağı un

Krema İçin:

2,5 su bardağı süt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor 5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor

Üzeri için:

1 yemek kaşığı tereyağı

150 gram sütlü çikolata(tercihinize göre bitter de olur)

Pastane Usulü Mini Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

Hamur için; derin bir kap içerisine un hariç tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırın

Unu da azar azar ekleyin ve yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edin.

Hamuru 1 saat mayalandırın. Hamur mayalanırken kremasını hazırlayın.

Krema için; tencereye tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri alın. Sürekli karıştırarak pişirin.

Kaynamaya başlayınca ocaktan alın, üzerine tereyağı ve vanilini ekleyin. Kremayı kenara alın ve soğumaya bırakın.
Mayalanan hamuru 14 eşit parçaya bölün. Elinizle yuvarlayın ve fırın tepsisine dizin.

Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Pişen alman pastasını fırından alın ve üzerine bir bez örtüp soğumaya bırakın. Daha sonra her bir bezeyi bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesin.

Kestiğiniz iç kısımları krema ile doldurun.

Çikolata sosu için ocakta tereyağını eritin. Üzerine çikolataları ekleyip, tamamı eriyene kadar karıştırın.

Alman pastasının üst kısmını çikolata sosuna batırın.

Dilerseniz sadece pudra şekeri de serpebilirsiniz. Servis tabağına alın.

İşte böylece, adım adım takip ettiğiniz bu tarif sayesinde pastane usulü mini Alman pastasını başarıyla hazırlamış oldunuz. Bu lezzetli ve puf puf kabaran pastalar, hem göz zevkinize hem de damak tadınıza hitap edecek. Evde pastane lezzetlerini yaratmanın gururunu ve mutluluğunu yaşayın. Artık özel günlerinizde veya keyifli çay saatlerinizde, bu enfes pastaları gönül rahatlığıyla sunabilirsiniz. Afiyet olsun!