Süt ve unun mükemmel uyumuyla hazırlanan yalancı tavuk göğsü, tatlı krizlerinizin yeni çözüm ortağı olacak. İster çay saatlerinde ister akşam yemeklerinden sonra, bu hafif tatlı her zaman favoriniz olacak.

Pratik ve az malzemeli yalancı tavuk göğsü tarifi, tatlı yapmanın en kolay yollarından biri. Bu tarif ile topaklanma derdine son verip, her seferinde mükemmel sonuçlar alacaksınız.

Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

Yalancı tavuk göğsü, sütlü tatlıların en sevilenlerinden biri. Bu lezzetli ve hafif tatlıyı evde yapmak çok kolay. İşte adım adım yalancı tavuk göğsü tarifi ve püf noktaları...

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi

Malzemeler

125 gram tereyağı (8,5 yemek kaşığı kadar)
1 su bardağı elenmiş un (200 ml su bardağı)
1 litre süt (5 su bardağı)
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya

Yalancı Tavuk Göğsünün Üzeri İçin:

1 tatlı kaşığı kadar tarçın

Yalancı Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Öncelikle derin bir tencere alalım ve içerisine 125 gram kadar tereyağını koyalım. Yaklaşık olarak 8,5 yemek kaşığına tekabül ediyor. Dilerseniz margarin kullanabilirsiniz fakat tatlının orijinali tereyağı ile yapılmaktadır.
Eriyen tereyağının üzerine unu eleyerek kullanalım. Burada mutlaka unumuzu eleyerek ilave edelim.
Eleyerek eklediğimiz unu kavurmaya başlayalım. Güzelce karıştıralım.
Unun kokusu çıkmaya başlayınca sararmaya da başlayacaktır. Rengi dönen unun üzerine 200 ml su bardağı ile 5 su bardağı sütü yavaş yavaş ilave edelim.
Sütü ilave ederken aynı zamanda karıştırmaya devam edelim.
Karıştırma sırasında çırpıcı kullanmak unun topaklanmasını önleyecektir.
Şekeri de tencereye ilave ederek tekrar karıştıralım ve şeker sütün içerisinde erisin.
Karıştırarak pişirmeye devam ettiğimiz tavuk göğsümüz göz göz olunca 1 paket vanilyayı ekleyelim.
Ocağın altını kapatalım.
Muhallebimizi mikser kullanarak yaklaşık 5 dakika boyunca çırpalım.
Tatlımızı koyacağımız borcamı su ile ıslatalım.
Ardından tatlımızı borcama dökelim ve düzleyelim.
Yalancı tavuk göğsümüzü soğumaya bırakalım.
Oda sıcaklığına ulaşan tatlımızı buzdolabına kaldıralım ve yaklaşık 4-5 saat boyunca dinlendirelim.
Tatlımızı servis esnasında dilimleyelim.
Üzerine tarçın serperek servise hazır hale getirelim.
Yalancı tavuk göğsünüz hazır.
Afiyet olsun!

Yalancı tavuk göğsü, hem pratik hem de lezzetli bir sütlü tatlı seçeneği olarak sofralarınızı süsleyecek. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif ile tatlı ihtiyacınızı sağlıklı ve lezzetli bir şekilde giderebilirsiniz. Hafif yapısıyla her zaman tercih edebileceğiniz yalancı tavuk göğsü, tatlı severlerin yeni gözdesi olmaya aday. Evde bu nefis tatlıyı deneyin ve lezzetin keyfini çıkarın!