Dereotlu poğaça, lezzetli ve hızlıca hazırlanabilen bir atıştırmalıktır. Bu tarif, dereotu ve beyaz peynirin mükemmel birlikteliği ile kolayca hazırlanabilir.

Evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz dereotlu poğaça tarifi, 30 dakika içerisinde sizin ve sevdiklerinizin favorisi olacak.

Kıyır kıyır, ağızda dağılan dereotlu poğaça tarifi ile mutfağınızda harikalar yaratabilirsiniz. İşte hızlı ve kolay dereotlu poğaça yapımı...

Malzemeler;

125 gr margarin ya da tereyağı (oda sıcaklığında)
2 adet yumurta (birisinin sarısı üzerine sürülecek)
Yarım çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım demet dereotu
3,5 - 4 su bardağı un

İçi için;
150 gr beyaz peynir

Üzeri için;
Yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Çörek otu

Yapılışı;

İlk olarak uygun boyutlardaki bir yoğurma kabının içerisine  yarım paket margarin veya tereyağı, birisinin sarısını üzeri için ayırdığımız 2 adet yumurta, yarım çay bardağı yoğurt, 2 yemek kaşığı sirke, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz ve 3,5- 4 su bardağına yakın unu alalım.

Malzemeleri kabın içerisine aldıktan sonra yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan yumuşak formlu bir hamur elde etmemiz gerekiyor.

Ardından yarım demet ince kıyılmış dereotunu da kabın içerisine ilave edelim. Hamurumuzu son kez yoğurarak güzelce toparlayalım.

Hamuru hazır ettikten sonra iç harcı için peyniri çatalla bir güzel ezelim. Ardından hamurdan bir parça alalım ve elimizle genişleterek içerisine iç harcımızı ilave edelim.

5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor 5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor

Uç kısımlarından katlayarak poğaçamıza dilediğimiz şekli verelim. Tüm hamur bitene dek bu işlemi gerçekleştirelim.

Pişirme kağıdı serili fırın tepsinin içerisine poğaçalarımızı yerleştirelim. Üzerine hazırladığımız yumurta sarısını güzelce sürelim. 

son olarak susam ve çörek otu serpiştirdikten sonra önceden ısıttığımız 170 derece alt-üst fansız ayarda çalıştırdığımız fırına verelim.

30 dakikalık pişme süresinden sonra poğaçalarımızı çıkaralım.

Bu dereotlu poğaça tarifi ile çay saatleriniz ve kahvaltılarınız için kıyır kıyır, lezzetli bir alternatif sunabilirsiniz. Hem hızlı hem de kolayca hazırlanabilen bu tarif, tüm aileniz ve misafirleriniz tarafından sevilecek. Dereotu ve peynirin lezzetli uyumu, her ısırıkta kendini hissettirecek. Şimdi mutfakta sizi bekleyen bu lezzetli maceraya başlayın ve tüm sevdiklerinize bu harika poğaçaları ikram edin. Afiyet olsun!